Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliția, în „vizită” la mafia pariurilor din fotbal. Mai mulți jucători din Liga a-II-a sunt implicați

Friday, 13 November 2020, 11:13 Sursă: hotnews

Autor: Iulian Budusan

Polițiștii fac vineri 6 percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări privind trucări de meciuri de fotbal. Acesta au loc într-un dosar de luare și dare de mită, camătă și șantaj.

Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri. În momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a.

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.

„În județele Brăila, Mureș și Buzău efectuează 6 perchiziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere într-un dosar penal deschis pentru camătă, șantaj, luare și dare de mită. Concret, jucătorii unei echipe de fotbal din Liga 2 au fost obligați să joace sub capacitatea lor sportivă în campionatul 2017-2018 pentru trucarea unor meciuri și pentru obținerea unor venituri inclusiv din pariuri (...) Jucătorii au fost determinați să joace sub capacitatea lor sportivă de către persoane care le împrumutaseră bani sub formă de camătă”, au declarat reprezentanții Poliției Române.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru acțiuni speciale.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT