Ion Iliescu despre desființarea Institutului Revoluției: "Este o porcărie!"

Monday, 30 December 2019, 15:33 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

”Nu am auzit de așa ceva. Asta e o porcărie curată. Adică Institutul Revoluției Române, renunțăm la Revoluția Română, la studierea ei... Nu înțeleg, nu știu, nu am aflat încă această știre. Mi se pare o porcărie inadmisibilă. Că sunt oameni care n-au trăit Revoluția și nu-nțeleg și-i interesează, asta e altă treabă, dar a fost un moment istoric remarcabil care-a marcat întreaga transformare pe care a cunoscut-o țara în ultimii 30 de ani de zile. Cum să renunți la așa ceva? Unde în lume se întâmplă așa ceva? N-am aflat încă această știre, mă surprinde și nu-nțeleg motivația ei”, a afirmat, într-o declarație pentru Mediafax, Ion Iliescu.

Executivul a adoptat, luni, o ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române, condus de fostul președinte Ion Iliescu, solicitarea fiind făcută de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Institutul Revoluţiei Române s-a aflat în centrul unui scandal după ce a decis organizarea unui concert în 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora.

Ulterior, Grupul pentru Dialog Social a cerut desfiinţarea imediată a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre.

Conducerea Institutului Revoluţiei Române este asigurată de un "Colegiu Național", alcătuit din personalități reprezentative ale revoluției române, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-30 15:54:00
johnneil

Sa traiesti 100 de ani. Sa traiesti chiar daca va trebui sa te tarasti pe coate si genunchi. Sa apuci sa faci o zi de puscarie.

2019-12-30 16:32:21
Constantin Gadea

ION ILIESCU TREBUIE ARESTAT IMEDIAT, DEOARECE ESTE ACUZAT PE DREPT DE CRIME IMPOTRIVA UMANITATII, LA CARE SE POATE ADAUGA DISTRUGEREA ECONOMIEI SI INDUSTRIEI ROMANIEI, PRELUNGIREA DICTATURII CIUMEI ROSII SI SUPRAINDATORAREA TARII PE CARE A LUATO IN PRIMIRE FARA DATORII..

2019-12-30 16:40:13
vasiled

S a faramat o jucarie, care e problema? Nu se mai poate cerceta revolutia romana? Fara bani publici! Cei care au paticipat la ea, o studiaza? Lasati i pe cei de la PNL sa o studieze! Ei nu au fost membri PCR!

2019-12-30 16:43:07
Tiberiu Smid07

Rusine ca mai are functie in comisie!!!

2019-12-30 16:49:15
Iaan Neuu

Acesti NEMERNICI nu le-a fost de-ajuns ca a curs sange pe acele locuri. Dorea sa se si danseze si sa se cante peste sangele mortilor. Baaaaiiiiiiiii nenorocitilor! Ar fi mai bine sa nu se mai auda nimic despre voi. Chiar nu credeam ca pot fi atat de nemernici! Huuuuoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

2019-12-30 17:22:27
Costel

Tataie e supărat că i s.a luat jucăria.

2019-12-30 18:33:43
Dincă Gheorghe

Ion Iliescu este cioclul comunismului romănesc si groparul dictatorului Ceausescu.

2019-12-31 02:56:27
Paine si circ in Romanica

Lume multa...oameni putini. Bezna placuta...

2019-12-31 10:22:20
Stroe vasilica

ASA A APRUT TERORISMUL!!! ACESTE SATANE CA ILIESCU NASTASE,VOICAN VOICULESCU,SARBU ILIE,TALPES,GRINDEANU,OPRISAN,DRAGNEA,DAANCILA,ANDRONESCU...etc,ar trebui ca in IMPARAT SI PROLETAR A LUI MIHAI EMINESCU,ADUNATI INTR UN LOC SI dat foc la puscarie si la casa de nebuni...BAGAT REPEDE INAINTE,SI BURTOSUL CU,,COASTE RUPTE SI STERNUL INDOIT,UCIGASUL A DOI OAMENI CU LOGAN...doi plebei....

2019-12-31 11:03:17
Istorii nu mai au loc de procurori si de mine sa cerceteze evenimentel sociale,bre !

Dl Johnneil un politician intră la puscărie daca țara e condusă de tălhari sau de dictatori.De ce ziceri ca dl Iliescu sa intre la puscărie că ne-a descis calea spre UE si NATO ?Mai sunteti mulți folositi pe post de castori ?Constituția nu a făcut-o nen-tău ,ca s-ar fi declarat fie impărat ,fie procuror general ,ca care sa bage la puscărie pe Dragnea .Institutul ăla trebuie desființat ca nu statul cerceteaza evenimentele istorice,ci istoricii si ,mai nou ,procurorii patriei mele postdembriste !Sau de ce nu ,domnul prim -ministru !Nu ați văzut ca avem numi morti in revolutie,nici un erou in viață ,asteptati ca istoria sa il faca erou pe dl Iliescu ,sau cine va plăteste ?

2019-12-31 15:18:42
Bre, io cred ca desfiintarea institutului e buna.

E o idée, dar cred ca trebuie sa mai treaca timp. Sa se infiinteze insa o Fundatie cum io zice, da membrii fondatori sa calatoreasca prin lume si sa tina conferinte d-alea scumpe ($100.000 biletul plus donatii!), asta pentru eficienta sa nu mai fie intrebari jenante de ce salarii au si mai ales sa explice la straini cum a fost de numai la noi romanii s-au omorit intre ei ca chiorii la revolutie. Ca romanii nu vor sa ia varianta traditionala nici acu dupa treizeci de ani, ca de ancheta aia io cred ca nici noi nici membrii fondatori n-o sa apuce sa afle verdictul. LA MULTI ANI!

2019-12-31 18:48:29
Ce tara ,ce orori,ce ură si ce popor minunat !

Dl Bre,spuneti ce vreti sa stiti despre Revoluția din 89 că vă spun eu,ca autorii sunt morti.Zic de cei comemorati ,peste 1000.Nu vedeti o tara ca a mea,comemoreaza morții,nu făuritorii ei.Cereti date de la eorul națiunii,dl Voinea si el vă spune cine a tras,de s-a tras,cine a murit ,chiar daca erau militari si nu făceau revoluție,ca doar are atâtea grade câte rechizitorii a făcut.El e mai muțin filozof sa cerceteze cum fac colegii domniei sale,influenta televizuinii asupra luptelor dintre unitățile militare,care impusacu oameni.Ati terminat cu corupția ,ati revenit la PSD ,la dl Iliescu ca pe dl Dragnea l-ați pus bine.

Alte articole din: Ultimele Stiri