Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Instanța a decis. „Deputații de la șaormerie”, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, rămân cu amenzile

Wednesday, 02 December 2020, 18:38 Sursă: adevarul

Autor: Iulian Budusan

Cei doi parlamentari au primit câte două amenzi, în cuantum de 1.300 respectiv 2.000 de lei, pentru injuriile aduse poliţiştilor, respectiv pentru nu purtau mască de protecţie într-un spaţiu public închis. 

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 au fost deschise patru acţiuni, prin care cei doi parlamentari au solicitat anularea proceselor verbale iar, în subsidiar, înlocuirea amenzilor cu un avertisment sau, măcar, cuantumul minim prevăzut de lege, scrie Adevărul

Până în prezent, instanţa a soluţionat unul dintre dosare, cel în care deputatul Stativă contestă amenda primită pentru nepurtarea măştii de protecţie, celelalte trei litigii aflându-se încă în cercetare judecătorească. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au respins plângerea deputatului Irinel Stativă care a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu a purtat mască de protecţie în interiorul fastfood-ului până la sosirea echipajelor de poliţie, în ciuda apărărilor invocate de parlamentar.

Irinel Stativă s-a plâns instanţei că poliţiştii au dat dovadă de exces de zel „probabil pentru că este deputat”, aplicându-i o amendă apropiată cuantumului maxim (2.500 lei) şi au dorit să dea un exemplu de promptitudine furnizând comunicate de presă pentru mass-media despre eveniment. Deputatul a mai invocat că, de fapt, localul respectiv era un spaţiu semideschis cu trei pereţi închişi şi unul deschis către terasă. 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ