Articolele din categoria MEDIU:

RetuRO
RetuRO-Locuri de muncă. Sistemul de Garanție-Returnare vine cu beneficii pentru piața muncii
Cel mai mare proiect de economie circulară din România, Sistemul de Garanție-Returnare, ajută nu doar la protejarea mediului înconjurător, ci va presupune și crearea de noi locuri de muncă. Într-un dialog între reprezentanții RetuRO-administratorul SGR-, primari sau președinți de Consilii Județene și oficiali guvernamentali, aceștia din urmă au subliniat importanța pe care sistemul recent lansat o va avea pentru dezvoltarea comunităților locale.
Cum vor arăta orașele și satele României
Cum vor arăta orașele și satele României. Decizii cruciale ca parcurile să nu rămână doar pe hârtie. Reglementări importante pentru construcții
Legea care va dicta cum se construiește în România este în plină dezbatere pe masa aleșilor din Parlament. Situația spațiilor verzi sau a construcțiilor a căror soartă a ajuns un mister sunt doar două dintre temele care au stârnit multe discuții. O a treia este, de exemplu, legată de planurile urbanistice zonale. Dezvoltatorii spun că primăriile de sector ar trebui să se ocupe de ele, nu Primăria Generală a Bucureștiului. Un argument ar fi că autoritățile de sector știu mai bine de ce are nevoie fiecare zonă. Dacă rolul va rămâne la Primăria Capitalei, s-ar putea ajunge la probleme de dezvoltare urbană la nivelul orașului, potrivit acestora. 
Reciclare sticle
Ministrul Mediului anunță că sistemul de garanție-returnare este cel mai mare proiect de economie circulară al României - Va fi lansat pe 30 noiembrie
Sistemul de garanţie-returnare, cel mai mare proiect de economie circulară al României, va fi lansat pe 30 noiembrie i va contribui la comunităţi mai curate şi mai verzi / Fechet: Va transforma România din ţara depozitării în ţara reciclării, anunţă PNL, precizând că acest proiect a fost început în 2020 de ministrul liberal al Mediului Mircea Fechet. 
Mafia gunoaielor din Prahova, pulverizată!
Mafia gunoaielor din Prahova, pulverizată! Arestări pe bandă rulantă într-un megadosar cu ecouri la vârful județului, premieră pentru România
Megadosarul deșeurilor din Prahova, la un pas să fie soluționat! Patru membri de la vârful mafiei gunoaielor, între care omul de afaceri Adrian Nistoroiu, cel care a fost prins în Vama Giurgiu în momentul în care încerca să fugă din țară, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Ploiești. Alte 8 persoane cu rol cheie în operațiunea de îngropare a deșeurilor într-o fostă balastieră din Târgșorul Vechi au fost plasate sub control judiciar. Acțiunea este o premieră pentru țara noastră, fiind primul dosar penal întocmit pentru îngropare de deșeuri.
Mafia deșeurilor din Prahova, destructurată / Foto: Inquam Photos
Mafia deșeurilor din Prahova, destructurată: 12 persoane au fost reținute. Printre ele, și liderul grupării, care încercase să fugă din țară
Lovitură devastatoare pentru mafia gunoaielor din Prahova! În urma celor 17 percheziții efectuate miercuri de polițiști, vizând destructurarea unei grupări care acționa în domeniul infracțiunilor de mediu, 12 suspecți au fost conduși la audieri și reținuți, ulterior. Printre aceștia se află și liderul grupării, Adrian Nistoroiu, care încercase să fugă din țară. Acesta a fost săltat din Vama Giurgiu.
Descinderi în forță la MAFIA GUNOAIELOR din Prahova - Cum se îngropau deșeurile periculoase
Descinderi în forță la MAFIA GUNOAIELOR din Prahova - Cum se îngropau deșeurile periculoase
Lovitură pentru mafia gunoaielor din Prahova. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești au descins la mai multe locații ale operatorului de salubritate Solid Waste Operation, fosta companie Rosal. Procurorii au dovezi că cei care se ocupă de tratarea gunoaielor din Prahova au făcut evaziune fiscală și au îngropat gunoi extrem de periculos. Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să obțină un punct de vedere de la conducerea Consiliului Județean Prahova și Asociația Intracomunitară Deșeuri Prahova, dar fără succes.