Articolele din categoria LUMEA ANIMALELOR:

Pangolinul, cel mai traficat mamifer din lume

ONU: Cel mai traficat mamifer sălbatic din lume este pangolinul, suspectat de transmiterea noului coronavirus la începutul pandemiei

Traficul mondial cu pangolin a explodat, susţine Organizaţia Naţiunilor Unite pentru combaterea drogurilor şi a criminalităţii (UNODC), într-un raport publicat vineri. Micul mamifer pe cale de dispariţie era indicat la începutul pandemiei de coronavirus ca fiind cel care ar fi transmis noul virus mortal la om. Ipoteza nu mai este susținută după ancheta publicată de jurnaliștii britanici, care arată că un virus similar cu actualul coronavirus ar fi fost descoperit în urmă cu șapte ani într-o mină din China și izolat ulterior la Institutul din Wuhan. Epicentrul inițial al pandemiei de coronavirus a fost în regiunea Wuhan în decembrie 2019.  

nurca

Nurcile infectate cu COVID-19 din Olanda, sacrificate de frica transmiterii coronavirusului

Fermele de nurci din Olanda vor începe sacrificarea animalelor din cauza suspiciunii că animalele infectate cu coronavirus ar putea transmite infecția la oameni. Este primul caz de transmitere a SARS-CoV-2 de la animale la om din momentul izbucniri ipandemiei în China. Deocamdată, animalele au scăpat cu viață, după ce decizia Guvernului olandez a fost amânată în instanță după reclamațiile grupurilor pentru protecția animalelor. Decizia finală urmează să fie luată la începutul săptămânii.