Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini care au șocat: la 70 de ani, se stinge pe picioare. Cum i se camuflează la paradă suferința

Tuesday, 17 March 2020, 12:06 Sursă: L. G.

Tikiiri, o femelă elefant care a ajuns la 70 de ani, este forțată să participe, alături de alți 60, la festivaluri grandioase, în Sri Lanka. Pentru a-i ascunde suferința, organizatorii au hotărât să o îmbrace în haine de sărbătoare. Nicio clipă, însă, nu s-au gândit să îi curme suferința, să o îngrijească și să-i permită să se odihnească. Povestea ei face înconjurul lumii, iar o organizație care militează pentru salvarea animalelor sălbatice face eforturi uriașe pentru a-i salva viața. Atât cât i-a mai rămas din ea.

Tikiiri a participat la festivalul budist Perahera, în Sri Lanka. Timp de zece zile, mai multe animale au defilat sub ochii zecilor de mii de participanți, alături de dansatori, oameni care scuipă flăcări și tot soiul de muzicieni.

Imagine

Fundația Save the Elephant a făcut pubice imaginile în speranța că vor impresiona.

"Aceasta este Tikiiri, o femelă de elefant în vârstă de 70 de ani, care suferă. Este unul dintre cei 60 de elefanți care sunt forțați să participe la festivalul Perahera, din Sri Lanka. Tikiiri participă la defilare în fiecare seară, timp de 10 zile, până târziu în noapte. Sunt ore petrecute în zgomot infernal, artificii și fum. Seară de seară, biata de ea merge zeci de kilometri pentru ca cei care o văd să se simtă binecuvântați. Nimeni din cei care participă la festival nu-i văd, însă, suferința. Nimeni nu-i vede lacrimile și nici rănile care-i sunt crestate pe trup. În timpul ceremoniei, oamenii au dreptul să-și urmeze credința, atâta timp cât tocmai credința lor nu face rău. Nimănui! Cum putem să numim asta o binecuvântare, ceva sfânt, când facem o altă vietate să sufere? Astăzi (marți, n.r., zi în care au fost făcute publice imaginile) este Ziua Internațională e Elefantului. Nu putem să onorăm aceste animale minunate dacă acceptăm că astfel de imagini sunt normale, firești. Buddha te învață să iubești, să nu faci rău și să mergi pe un drum al dragostei și al compasiunii. A venit vremea să-l urmezi și tu!", se arată în mesajul Fundației, postat pe Facebook, alături de fotografiile copleșitoare.

După apariția imaginilor, un reprezentant al templului budist care organizează festivalul a susținut că ei au grijă de toate animalele și că Tikiiri a fost consultată de un doctor veterinar.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: LUMEA ANIMALELOR
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LUMEA ANIMALELOR