Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ultima ofertă pentru minerii din Oltenia: 700 de lei în plus la salariul brut

Wednesday, 16 January 2019, 12:50 Sursă: REALITATEA.NET

Ultima propunere a Directoratului a fost următoarea:

Acordarea unui adaos lunar începând cu 1 martie:
– 700 lei brut pentru personalul muncitor din activitatea de producție și mentenanță;
– 500 lei brut pentru conducatori formatii de lucru;
– 400 lei brut pentru personalul de conducere din activitatea miniera și energetica (șef/adjunct sectie, atelier, sector, schimb, etc).

Manu Tomescu și ceilalți mineri aflați în greva foamei de ieri în fața sediului CEO de la Târgu Jiu au renunțat deja la forma lor de protest.

Dacă protestul se va încheia, creșterile salariale vor fi consemnate într-un act adițional la contractul colectiv de muncă. Majorările se aplică începând cu 1 martie.

Minerii au obținut și vouchere de vacanță de 1.450 de lei, ncepând de la 1 mai 2019.

Situația este foarte tensionată în Gorj, iar termocentrala Rovinari, una dintre cele mai mari din țară, mai are cărbune pe stoc pentru doar încă două zile.

”Un grup trebuie să aibă aerul cald pentru pornire și de asta consider că trebuie să ne gândim toți și să luăm deciziile cele mai bune pentru că putem să pierdem într-o secundă tot ce am câșigat în anii ăștia”, a spus Sorinel Boza, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, la Tele 3.

Minerii de la cariera Jilț Nord, unde a început greva, au reluat lucrul

Minerii de la cariera Jilț Nord, cei care au refuzat primii să muncească, vineri noapte, au încetat protestul, fiind de acord cu majorările salariale oferite de Complexul Energetic Oltenia.

Vestea vine după ce și minerii care au intrat ieri în greva foamei în fața sediului CEO de la Târgu Jiu au încetat protestul.

Rămâne de văzut dacă și ceilalți mineri din Gorj, peste 2.000, vor urma exemplul ortacilor de la Jilț Nord.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a oferit un adaos lunar de 700 de lei brut pentru muncitorii din producție și mentenanță, 500 de lei brut pentru conducătorii de formații de lucru și 400 de lei brut pentru personalul de conducere din activitatea minieră și energetică.

Creșterile salariale vor intra în vigoare de la 1 martie. De la 1 mai, minerii vor primi și vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

 

 

Detalii pe Realitatea de Gorj


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL