Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Restricții de circulație din cauza ninsorii pe DN 1A

Wednesday, 24 October 2018, 18:55 Sursă: REALITATEA.NET

„În zona Cheia-DN 1A ninge, e strat subţire de zăpadă pe carosabil. Este sesizare că autocamioane ar fi rămas blocate pe sensul de urcare Cheia-Braşov. La solicitarea colegilor de la Braşov, pe DN 1A se va institui restricţie mai sus de Văleni pentru autoturisme cu masa maximă mai mare de 7,5 tone”, a transmis Poliţia Prahova.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au spus că vehiculele mari vor fi oprite la limita cu judeţul Braşov.

„Din cauza unor TIR-uri care au derapat pe DN 1A, la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov, la solicitarea Poliţiei Rutiere Braşov, a fost impusă restricţia de circulaţie mai sus de Vălenii de Munte. Toate vehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone vor fi oprite în zona Vălenii de Munte până la reluarea traficului la limita cu judeţul Braşov”, potrivit DRDP Braşov.

De asemenea, pe DN 1, în zona localităţii Gorgota, judeţul Prahova, un copac a căzut peste o maşină aflată în mers. Nu au fost înregistrate victime, iar copacul a fost ridicat, astfel că nu mai sunt probleme de trafic.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis miercuri o atenționare meteo cod galben, pentru intervalul 24 octombrie, ora 22.00- 25 octombrie, ora 18.00.  Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite și spulberate. Potrivit meteorologilor, în zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. La peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90…100 km/h și va fi viscol puternic.

De asemenea, potrivit ANM în noaptea de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi, în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h.

Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL