Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protest inedit în Deva! Mamele şi-au luat copiii şi au ieşit în stradă. Care este motivul?

Saturday, 05 November 2016, 16:01 Sursă: REALITATEA.NET

Sub genericul "Ție îți pasă de sănătatea copilului tău?", părinții care au trecut cu copiii prin Piața Victoriei din Deva au fost invitați să semneze o listă prin care susțin ca spațiul în care se află Secția de pediatrie să fie modernizat.

"Doi ani și jumătate am fost mințiți că Secția de pediatrie a spitalului din Deva se va muta într-o clădire nouă. Nu s-a făcut nimic. Vom continua această campanie până când vom vedea Pediatria renovată și mutată într-un corp nou de clădire, pentru că astăzi funcționează în condiții improprii", a declarat Alina State, unul dintre organizatorii acțiunii.

Reprezentanții organizației afirmă că mitingul a avut ca scop să atragă atenția autorităților asupra problemelor cu care se confruntă părinții atunci când sunt în situația de a-și interna copiii bolnavi.

"Dacă autoritățile nu văd singure, trebuie să le ajutăm să vadă. Iar glasul nostru unit, al tuturor celor care avem nevoie de serviciile acestui spital, trebuie să se facă auzit. Sperăm din tot sufletul ca demersul nostru să se finalizeze cu un rezultat concret, cât mai repede, pentru că atât copiii, cât și nepoții noștri au nevoie de acest spital", a declarat Corina Oprișiu din partea Asociației DEPA.

Mai mulți părinți au venit cu copiii la mitingul organizat în Deva, iar unii dintre ei au povestit că s-au aflat în situația de a-i interna pe cei mici la Secția de pediatrie. "Am fost internați acolo anul trecut, când copilul avea cinci săptămâni. Nu se putea sta acolo. Era groaznic", a afirmat o mamă, în timp ce o alta a spus că a refuzat să-și interneze copilul din cauza condițiilor din spital.Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL