Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preot celebru în România sare la bătaie cu crucea

Saturday, 04 October 2014, 18:39 Sursă: REALITATEA.NET

Preotul Ionel Vrăjitoru, din localitatea suceveană Liteni, a adunat o avere de când este paroh al bisericii din localitate prin practicarea bibliomanţiei, o practică considerată ocultă de către ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, dar care n-a fost pedepsită niciodată. Vrăjitoru este vizitat anual de mii de credincioşi din toată România, dar şefii lui ierarhici n-au luat niciodată măsuri împotriva lui.
 
În urmă cu câteva zile, parohul a fost vizitat la biserică de un sătean pe care l-a turnat la Securitate în anii '80. Vrăjitoru a semnat numeroase note informative despre Mihai Stăuceanu, un bărbat de 57 de ani din Liteni. Preotul l-a turnat în legătură cu tentativele de a fugi în străinătate.
 
Stăuceanu a fost prins de Miliţie la vârsta de 18 ani şi a fost închis un an la închisoarea din Gherla. A reuşit să fugă în 1980 şi s-a stabilit în Canada, de unde s-a mai întors doar pentru a-şi vizita părinţii.

„Oficial, în dosarul meu, sunt şase note semnate de Ionel Vrăjitoru, sub numele de cod «Frunză Ion», însă probabil că mai sunt şi altele care nu au fost încă deconspirate, în dosarul tatălui şi mamei mele. Nu pot să spun că a scris informaţii deosebite despre mine, care să-mi facă rău în mod direct, însă nici nu avea ce scrie mai mult decât că am plecat, sunt mulţumit de viaţa din Canada şi că sunt un om liber. Până la urmă ce am făcut? Am plecat din ţară şi apoi am venit în vizită la părinţi”, a spus Mihai Stăuceanu, pentru Monitorul de Suceava.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL