Pieţele sunt tot mai goale!Vânzătorii care nu au certificate de producători nu sunt lăsaţi la tarabe

Tuesday, 05 May 2015, 19:44 Sursă: REALITATEA TV

În Piaţa Centrală din Bacau tarabele galbene sunt destinate doar vânzătorilor, iar cele albastre, celor care produc legumele şi fructele. Ieri, după intrarea în vigoare a legii ce reglementeaza piaţa produselor din sectorul agricol, această delimitare s-a văzut mai clar ca niciodată.
Cei care lucreaza efectiv pamantul, lipsesc in aceste zile din piete, deoarece nu au atestat şi carnet de producător, aşa cum prevede legea. În schimb, comerciantii, cei care nu au avut nevoie de niciun document nou, îşi continuă activitatea nestingheriţi.

Administratorii pieţelor sunt cei care trebuie să se ocupe de accesul producătorilor.

Fie ca au fost dezinformaţi, fie ca Primăriile nu au fost capabile să elibereze atestate şi carnete, mulţi producători s-au trezit azi că nu pot intra cu marfa în piaţă pentru că nu au documentele necesare. Tanti Eugenia a venit cu legume tocmai din Paşcani, unde i s-a spus că certificatul vechi pe care îl are e valabil şi În luna mai. Ieri a trebuit să împacheteze totul şi să plece.

În aceeaşi situaţie au fost mai mulţi mici producători, aşa că doar 23 din cele 120 de tarabe au fost ocupate. Situaţia a fost identică şi în zona de carne şi lactate a pieţei.


Mulţi producători spun că vor renunţa să-şi mai vândă marfa.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri