Pesta porcină face ravagii în județul Dolj

Wednesday, 17 July 2019, 17:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Peste o mie de porci au fost uciși, în județul Dolj, după ce în 12 localități s-a confirmat prezența virusului de pestă porcină africană, în alte două urmând a se primi un răspuns joi, potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare Dolj, scrie Realitatea de Dolj.

Conform situației întocmite la nivel de județ, cei mai mulți porci omorâți până la această dată au fost în localitatea Nedeia(345), urmată de Zăval cu 216 animale eutanasiate, de satul Teasc cu 207 capete ucise, de Pisculeț(171) și Ghighera(151).

„La data de 15 iulie, pesta porcină africană (PPA) a fost confirmată în localitățile: Teasc, Gighera, Nedeia, Zăval, Ostroveni, Pisculeț, Bechet, Măceșu de Sus, Măceșu de Jos, Cârna, Braloștița, Badoși din județul Dolj. Pentru a asigura o protecție epidemiologică ridicată, recomandăm cetățenilor localității dumneavoastră să aplice măsurile preventive generale privind biosecuritatea în exploatații și să anunțe medicului veterinar orice caz de îmbolnăvire sau moarte a suinelor domestice și sălbatice de care au cunoștință”, informează DSVSA Dolj.

Au apărut suspiciuni și în alte două localități, respectiv Ciupercenii Noi și Poiana Mare. Urmează ca joi să ajungă și rezultatul analizelor și în funcție de acestea se vor lua măsuri, mai spun reprezentanții DSVSA Dolj.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri