Motivul incredibil pentru care peste 100 de timișoreni au ajuns la spital

Monday, 02 December 2019, 12:29 Sursă: Realitatea.NET

Conform celor mai recente raportări, în județul Timiș au fost întregistrate peste 2000 de cazuri de infecții respiratorii. Medicii spun că și variațiile bruște de temperatură contribuie la această situație, iar valul de frig abătut aspura vestului țării agravează situația.

Adaugă părerea ta

"Oricum suntem în sezonul virozelor și infecțiilor respiratorii. Frigul scade capacitatea de apărare a organismului. În plus, diferențele dintre sălile bine încălzite în care se desfășoară activități, de la grădinițe și școli, la birouri sau alte locuri de muncă și temperaturile scăzute de afară sunt și ele dăunătoare. Trebuie avută în vedere creșterea imunității organizmului prin diverse metode, iar vizitele la medicul de familie pentru cele mai potrivite recomandări sunt foarte importante", a declarat Adina Delean, medic de familie, pentru realitateadetimis.net.

În total, în ultima perioadă, în Timiș au fost înregistrați  2.091 de pacienți cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 41 au fost internați în spital. În aceeași perioadă au fost semnalate și 364 de pneumonii, cu 92 de internări. Vestea bună este că nu au fost raportate cazuri de gripă.

Citește continuarea pe realitateadetimis.net.