Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mihai Eminescu. O replică a mâinii muzei lui Mihai Eminescu, montată doar de ziua poetului

Wednesday, 14 January 2015, 19:22 Sursă: REALITATEA.NET

Mihai Eminescu. Autorităţile din Galaţi au decis miercuri, cu o zi înainte de manifestările prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, să monteze o replică a mâinii muzei de pe statuia poetului din Parcul Central din oraş, scrie Mediafax.ro.

Replica mâinii a fost ţinută în depozitele primăriei şi va fi dată jos după încheierea manifestărilor, în condiţiile în care în ultimii 25 de ani mâna muzei este furată sistematic, iar hoţii nu au fost niciodată prinşi.

Pentru ca imperfecţiunile replicii la îmbinarea cu statuia să fie mascate, autorităţile au decis să acopere mâna cu o jerbă.

"S-a pus o replică a mâinii muzei care va fi luată mâine (n.r. - joi), după manifestările care se vor organiza. Acea jerbă are rolul de a masca imperfecţiunile unde s-a făcut racordul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Mâna muzei eminesciene a fost furată ultima dată în urmă cu doi ani şi de atunci autorităţile montează câte o copie doar atunci când au loc manifestări dedicate poetului. De-a lungul timpului s-au făcut peste 20 de astfel de replici ale mâinii muzei cu făclia, care au dispărut, în pofida măsurilor luate de autorităţi care au montat camere de supraveghere video în zonă.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL