Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Accident CHIMIC la Rm. Vâlcea: Trei persoane au ajuns la spital

Friday, 23 November 2018, 19:25 Sursă: REALITATEA.NET

Vineri seara, trei angajaţi ai unei societăţi comerciale de pe platforma chimică vâlceană s-au intoxicat cu glicol. Unul, în stare de inconştienţă, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea de un echipaj la Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar ceilalţi doi, conştienţi cu ambulanţa societăţii.

În jurul orei 17.19, a fost semnalat un eveniment pe platforma chimică vâlceană prin SNAU 112.  În timp ce executau o serie de procese tehnologice de întreţinere la o cisternă CF, trei muncitori s-au intoxicat cu rezidurile unei substanţe chimice. Din primele verificări reiese că este vorba despre glicol - o substanţă chimică folosită ca dizolvant. 

Două persoane erau conştiente când le-a preluat ambulanţa unităţii pentru a le transporta la spital, iar cea de-a treia era inconştientă, motiv pentru care a fost necesară intervenţia unui echipaj specializat al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea care l-a preluat pentru a-l transporta la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a trimis în zonă echipajul de Cercetare Biologică, Radiologică şi Chimico - Nucleară pentru a monitoriza eventualele implicaţii în afara amplasamentului şi o autospecială.


Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL