Împușcături ca în Vestul Sălbatic. Doi braconieri, reținuți pentru tentativă de omor

Sunday, 12 March 2017, 14:10, Sursă: REALITATEA.NET

Tribunalul Arad a dispus arestarea celor doi braconieri care l-au împușcat pe pădurarul Sorin Jiva în zona localității Iacobini, comuna Brazii, aceștia fiind urmăriți penal pentru tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

"Judecătorii Tribunalului Arad au dispus măsura arestării preventive pe 30 de zile a numitului Valentin Tămaș, în vreme ce față de Călin Ștefan Surda s-a dispus măsura arestului la domiciliu", a declarat, duminică, procurorul Aurelian Dan Ursu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, notează Agerpres.ro.

Cei doi bărbați au fost reținuți vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, acuzați fiind că în seara de joi, 9 martie, pe raza satului Iacobini, comuna Brazii, au tras mai multe focuri de armă asupra pădurarului Sorin Jiva, angajat al Ocolului Silvic Gurahonț, care se deplasa cu autoturismul personal, patrulând în zona sa de responsabilitate, aflându-se într-o acțiune de depistare a braconierilor.

Conform unui comunicat al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva transmis vineri, braconierii au tras mai multe focuri de armă asupra pădurarului când acesta se afla în autovehicul și apoi, deliberat, asupra acestuia după ce a părăsit autovehiculul. Braconierii au folosit muniție de tip 'poșuri', cartușe interzise a se folosi în vânătoare'.