MĂRTURISIREA mamei filmată când şi-a pălmuit copilul la dentist

Tuesday, 11 March 2014, 19:43 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Femeia filmată când şi-a pălmuit fiul la dentist, Laura Năstase Iagăr, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că nu procedează, de obicei, astfel cu fiul ei.

"Îl iubesc ca pe ochii din cap. Pentru Raul aş da orice, orice! Eu nu voiam un rău copilului meu. Chiar vreau bine şi dădeam orice bani mi se cereau ca să nu-l mai doară măseluţa aceea. Orice, numai să nu îl mai doară, pentru că trei nopţi nu a dormit deloc, s-a umflat şi aşteptam să îi rezolv problema că îl durea foarte tare", a povestit femeia.
Ea a precizat că nicio clipă medicul nu i-a explicat că ar putea veni şi altă dată, că ar putea amâna tratamentul sau că ar putea alege metode care să nu îl doară sau să nu îl sperie pe copil.

Întrebată de ce şi-a pălmuit copilul, femeia a răspuns că a făcut-o la insistenţele medicului.

"Poate aţi văzut şi în filmuleţ acolo că am vorbit foarte frumos şi numai la îndemnarea medicului am procedat până la urmă aşa, că întruna spunea: «Dă-i o palmă că poate stă cuminte». Nu îl bat! Pe copilul meu îl iubesc şi nu îl bat, mai bine îl pedepsesc, îi iau tableta, televizorul şi calculatorul. Asta e cea mai mare pedeapsă pentru el", a explicat femeia.

Laura Năstase Iagăr a afirmat că a văzut când medicul a început să filmeze cu telefonul mobil, dar şi-a imaginat că vrea doar să îi distragă atenţia copilului şi era convinsă că, de fapt, nu filmează, cu atât mai puţin se aştepta ca imaginile să ajungă pe internet.

"Eu am crezut că se preface că filmează, chiar nu mă aşteptam. M-a distrus psihic aproape", a susţinut femeia.
Soţul acesteia, Ştefan Năstase Iagăr, a afirmat că medicul a fost depăşit de situaţie şi nu a ştiut cum să procedeze.
"Medicul trebuia să nu mai continue. A fost depăşit de situaţie, trebuia să se oprească. Cinci minute, nu contează!", a declarat el.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Sibiu, Wilhelm Sukost, a declarat că medicul care a filmat întreaga scenă a încălcat confidenţialitatea medic-pacient.

"Actul medical este un act confidenţial şi secretul profesional trebuie să fie o conduită pentru toţi medicii. Faptul că acest eveniment s-a întâmplat şi a fost atât de mediatizat este în urma unei greşeli, a celui care a efectuat actul şi a şi publicat. Medicul, prin jurământul lui Hypocrate, păstrează secretul actului medical. Filmarea putea să aibă loc pentru că foarte multe acte medicale sunt filmate, dar postarea lui (pe internet - n.r.) nu este o chestiune uzuală şi nici deontologică", a declarat Wilhelm Sukost.

Ancheta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, începută după ce imaginile cu copilul pălmuit la dentist de mama sa au ajuns pe internet, nu a fost încă finalizată.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Adela Stanciu, declara, luni, că instituţia a început o anchetă după ce pe internet au fost postate imagini cu o femeie care îşi pălmuieşte fiul, în cabinetul unui medic stomatolog.
Potrivit acesteia, în funcţie de rezultatele anchetei se vor lua măsuri împotriva femeii. "Vom stabili ce măsuri se impun. Cel mai probabil, copilul va fi integrat într-un program de consiliere psihologică", afirma Adela Stanciu.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Sibiu, Wilhelm Sukost, preciza că acest caz va fi analizat şi de către organizaţia pe care o conduce, pentru a stabili "dacă este o problemă în atitudinea medicului".
În imaginile care au apărut pe internet se vede cum un băieţel, căruia mama sa îi spune Raul, plânge şi este speriat de tratamentul medical pe care urmează să i-l administereze medicul dentist. În pofida încercărilor mamei şi ale medicului de a-l linişti, copilul plânge tot mai tare şi este tot mai speriat.

La un moment dat, medicul începe să filmeze totul cu telefonul mobil, ameninţându-l pe copil: "Stai că te filmez acum de nu te vezi. Stai cu capul într-o parte. Stai că te filmez să vadă lumea ce rău eşti".
După câteva secunde, medicul îi sugerează femeii să-şi pălmuiască băieţelul pentru a-l calma, ceea ce se şi întâmplă.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri