Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efect în lanţ în BOR, mitropolitul Banatului e sfătuit să demisioneze

Monday, 08 October 2018, 11:33 Sursă: REALITATEA.NET

Vasile Popovici, semnatarul scrisorii deschise, îi transmite Mitropolitului Banatului, ÎPS Ioan, că invalidarea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecție profundă și că e momentul ca înaltul ierarh să se reîntoarcă la operele sociale.

„Ați fost între inițiatorii acestui referendum, deși rolul dvs ca ierarh nu e nici câtuși de puțin să inițiați legi. Căderea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecție profundă – pentru dvs ca și pentru acei preoți care s-au implicat în politică și-n treburi lumești, de aici și din toată țara.

Mesajul pe care l-au transmis cetățenii români ieri și azi e clar ca lumina zilei pentru ierarhii bisericii noastre ortodoxe: e momentul renunțării la lux, la iubirea de arginți, la legătura veche cu un partid anume și cu toate partidele. E de multă vreme momentul să uitați de milioanele de la buget. E momentul, Părinte, să redescoperiți creștinismul, care înseamnă iubire necondiționată pentru aproapele și mai ales pentru aproapele în nevoie. E momentul, Părinte, să vă reîntoarceți la operele sociale, cu modestie și dedicație curata. E momentul, Părinte, o tot repet, să vă lepădați ca de Necuratul de tentația politică”, a scris Vasile Popovici în scrisoarea deschisă adresată Mitropolitului.

Vasile Popovici este un fost deputat român ambasador al României în Portugalia (2006 – 2011) și în Maroc (2011 – 2016), potrviti tion.ro. Este, totodată, scriitor, critic literar și profesor universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, fiind titularul cursurilor de literatură franceză modernă.

Redactorii Tion.ro au cerut un punct de vedere reprezentanților Mitropoliei Banatului, care a comunicat că, dacă va exista o reacţie, aceasta va fi comunicată public. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL