Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dramă înainte de Paşte! O mamă a plecat de acasă cu copiii. Au dormit în gară

Thursday, 28 April 2016, 23:22 Sursă: REALITATEA.NET

La rugăminţile fetelor, mama si-a luat copilele si a fugit pentru a scăpa de bătăi şi scandaluri. Şi-au găsit scăparea după o noapte petrecută în gară, iar acum par să-şi fi găsit liniştea, după ce o femeie le-a permis să locuiască în casa ei de la ţară.

„Am decis să plecă din cauza scandalurilor. Cel mai mult copiii au decis. Noi ne-am mai împăcat pentru copii. Când dădeam de greu, el tot spunea să nu las fetele fără tată, dar cu tată le-a fost mult mai greu, pentru că el bea. Fetele au spus că dacă nu mă despart de tati ele sună la protecţia copilului”, a spus mama celor patru fete.

Iar de aici şi până la decizia de a pleca nu a mai fost decât un pas, mai ales că în timpul ultimului scandal, bărbatul, beat criţă, a sărit la bătaie şi a şi dat foc hainelor şi jucăriilor fetelor.

Au dormit în gară

„Am plecat din Vărădia de Mureş după amiază. Am ieşit la ocazie. Un domn poliţist a oprit şi ne-a dus până în Arad, în 25 februarie. Am stat în gară o noapte. Dimineaţa am fost la poliţia TF, le-am spus că sunt cu fetele, că nu au dormit, că nu aveau voie să stea întinse pe bănci. Au stat în fund toată noaptea, am plecat nemâncate. Au sunat şi au venit de la «mame abuzate» şi ne-au luat şi ne-au dus într-un centru unde am stat o lună de zile”, a povestit femeia. Până la urmă, femeia şi cele patru fete ale sale, Marta, de 7 ani, Emanuela, de 8, Diana, de 12 ani şi Ioana, de 17 ani, au ajuns să locuiască în casa unei femei plecate la muncă în Spania. Aici, comunitatea şi oamenii de bine care au aflat despre necazul lor, le-au întins o mână de ajutor, în condiţiile în care ele nu au niciun venit. „Nu pot să spun că mai am lipsă de ceva, frigider, maşină de spălat, aragaz. Ar fi nevoie de un telefon sau un calculator şi internet, pentru că fetelor li se cere la şcoală”, a spus femeia.

Dorinţa de Paşte: o locuinţă

Copiii merg la şcoală şi se străduiesc să îşi facă lecţiile, chiar dacă, de multe ori, condiţiile în care învaţă nu sunt dintre cele mai prielnice.

Întreaga poveste pe aradon.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL