Dosar penal pentru un vânător care a împuşcat trei câini, în județul Mureș

Sunday, 02 February 2020, 21:35 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

"Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Poliţiei municipiului Târnăveni au identificat un bărbat din judeţul Mureş, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă fără drept. În fapt, la data de 2 februarie, în jurul orei 10,10, poliţiştii au fost sesizaţi prin Apel 112 de către un bărbat de 55 de ani, din municipiul Târnăveni, cu privire la faptul că trei câini aparţinând acestuia au fost împuşcaţi pe raza comunei Adămuş. Din verificările efectuate până la acest moment, poliţiştii au stabilit faptul că la aceeaşi dată, în cadrul unei partide de vânătoare legal organizate, un bărbat de 46 de ani din municipiul Târnăveni, în calitate de vânător, ar fi efectuat mai multe focuri de armă asupra a trei câini metişi, care s-ar fi aflat pe raza fondului de vânătoare, rezultând decesul acestora", a arătat IPJ Mureş într-un comunicat de presă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-02 22:09:56
Popescu florin

Pe asta că a omorăt trei căini ăi fac dosar penal. Pe ăia de la revoluție care au omorăt le dă pensii speciale.

2020-02-03 05:08:11
Vanator

Proprietarii de caini nu cunosc din pacate legea cinegetica si cea a armelor si munitiilor, nu-si protejaza animalele de companie lasandu-le libere pe camp fara zgarda sau alte semnalmente care arata ca au stapan iar in cazul ciobanestilor jujau si in felul asta cad prada vanatorilor care recolteaza cainii hoinari din teren in cadrul partidelor de vanatoare organizate. Pacat de patrupede care nu au nici o vina, tot omul este vinovat ca nu se ingrijeste de animalele sale si ar trebui amendati poate se invata minte in felul asta. Daca nu poti intretine un catel de ce naiba mai cumperi? Asa ca sa-l lasi prada pericolelor? Popescu Florin bine punctat.

2020-02-03 05:12:38
Vanator

In lege nu spune nici un articol despre metisi sau nemetisi. Caine hoinar fara jujau si stapan in terenul fondului respectiv se recolteaza conform legii.

2020-02-03 11:15:42
Adrian

Cainii trebuiesc tinuti in curti si nu pe camp unde mananca ce gasesc,pui de iepure,caprioara,mistret,etc

2020-02-03 17:48:16
Iacob Bogdan

Conform 407/2006, cainii sau pisicile fara stapan gasiti pe fondul de vanatoare, fara semne vizibile de identificare sau jujeu, se considera daunatori si se impusca fara autorizatie, in cadrul vanatorilor organizate. Tot acestea se impusca si de personalul angajat al Asociatiei de Vanatoare, in speta pznicul de vanatoare, tot fara autorizatie. Cititi legile si apoi comentati, oameni buni. Daca nu se elimina cainii si pisicile de pe fondurile de vanatoare, in cativa ani nu mai exista vanat.

2020-02-04 21:17:18
Octavian

De pe fondurile de vânătoare ar trebui eliminați braconierii, care sunt mult mai dăunători decât câinii, oameni fără omenie

Alte articole din: Ultimele Stiri