BRAŞOVUL a rămas fără apă pentru 24 de ore

Monday, 17 February 2014, 08:36, Sursă: REALITATEA.NET

Din cauza unei avarii majore la o conductă magistrală, aproape toate cartierele oraşului nu vor avea apă din noaptea de duminică spre luni

Adaugă părerea ta

Braşovenii din mai toate cartierele oraşului sînt nevoiţi să se descurce astăzi fără apă la robinete, pentru că o avarie gravă a făcut necesară oprirea alimentării încă de azi-noapte. Defecţiunea majoră a apărut pe o conductă magistrală ce transportă apa de la Uzina de Apă din Săcele pînă la rezervoarele de pe Dealul Melcilor, potrivit monitorulexpres.ro.

Avaria a fost descoperită vineri, pe strada Alexandru cel Bun, din zona Spitalului Judeţean, iar angajaţii Companiei Apa au încercat să o remedieze cu conducta sub presiune. „A fost imposibil acest lucru, din cauză că presiunea apei este foarte mare într-o astfel de conductă magistrală. De aceea a fost nevoie să luăm decizia de a opri alimentarea cu apă a unei părţi importante a municipiului Braşov. Vom întrerupe furnizarea apei în noaptea de duminică spre luni, la ora 0.00, pentru ca pînă dimineaţă la ora 8.00 - 9.00 conducta să se golească pentru a permite intervenţia echipelor noastre. Sperăm ca întreruperea să dureze maximum 24 de ore şi rugăm braşovenii să-şi facă rezerve de apă pentru o zi întreagă“, a declarat, sîmbătă seară, Teodor Sava, directorul de exploatare al Companiei Apa Braşov.

Vor fi afectate de sistarea furnizării apei cartierele Noua, Astra, zona Temelia, zona Gării, zona Centrului Istoric, zona Centrului Civic, zona cartierului Provinciilor, zona delimitată de străzile 13 Decembrie, Mihai Viteazul (pînă la str. Plevnei) - Aurel Vlaicu, zona delimitată de B-dul 15 Noiembrie şi străzile Ecaterina Varga şi Matei Basarab, zona delimitată de str. 13 Decembrie - B-dul Griviţei - Vulcan - Tudor Vladimirescu. De asemenea, vor fi afectate etajele superioare ale blocurilor aflate în cartierele Florilor, Scriitorilor, Craiter şi Tractorul.

„Îi rugăm pe toţi beneficiarii noştri ca, în timp util, să îşi asigure o rezervă minimă de apă, necesară pentru rezolvarea nevoilor personale. Pentru informaţii suplimentare şi pentru nevoi urgente de apă, puteţi apela la telefon 0268-926, prin Serviciul de Contact Center, tel. 0268-407380, prin Dispeceratul Companiei APA“, se arată în comunicatul de presă al Companiei Apa. La dispoziţia braşovenilor se află şi numărul de telefon de la dispeceratul companiei 0268/ 407.380. Reprezentanţii Companiei Apa anunţă că, pe toată perioada întreruperii furnizării apei potabile, va asigura urgenţele, punînd la dispoziţia cetăţenilor apa necesară prin intermediul mai multor cisterne, care se vor deplasa acolo unde vor fi solicitate.

Alte articole din: Ultimele Stiri