Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Au mâncat la un parastas, apoi au început să se simtă rău. Care a fost diagnosticul medicilor

Tuesday, 22 September 2015, 16:45 Sursă: REALITATEA.NET

Opt persoane, printre care şi un copil de 10 ani, au ajuns la spital, după ce au mâncat la un parastas din comuna vrânceană Vânători.

Şase dintre acestea au fost internate în Secţia de Boli Infecţionase a Spitalului Judeţean, iar celelalte două au fost externate după scurt timp. Toţi cei opt pacienţi au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, scrie presa locală.

„În cursul zilei de duminică, opt persoane, printre care și un copil de 10 ani, care au mâncat la o pomană, au ajuns la Spitalul Județean. Aceste persoane prezentau simptome ca grețuri, vărsături, febră, diaree. Șase dintre aceștia, inclusiv copilul, vor mai rămâne internați, până când își vor reveni”, a precizat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Vrancea.

În plus, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea au mers în comuna  Vânători și au prelevat probe din mâncarea consumată la pomană, pentru a stabili cu exactitate ce aliment a provocat toxiinfecția alimentară.

Potrivit sursei citate, la parastasul la care au fost prezente 30 de persoane s-ar fi servit sarmale cu smântână și pilaf cu carne de rață.

Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL