Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

Au fost identificați profanatorii cimitirului evreiesc din Huși!

Sunday, 05 May 2019, 20:42 Sursă: REALITATEA.NET

După ce întreaga atenție națională și chiar internațională a fost atrasă asupra cimitirului evreiesc din Huși, când pe 27 martie au fost găsite mai multe monumente funerare distruse, polițiștii vasluieni au reușit să-i indentifice pe autorii care au distrus monumentele funerare.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt trei minori cu vârste între 15 și 16 ani, din municipiul Huşi, judeţul Vaslui, scrie Realitatea de Vaslui.

Cu ocazia cercetărilor de până acum s-a mai stabilit că o parte din pietrele funerare din cimitirul vechi au fost afectate cu ocazia tăierii unor arbori.

„Autorii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanarea de cadavre sau morminte şi distrugere.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Reamintim că 73 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huşi au fost găsite distruse la finalul lunii martie, la faţa locului deplasându-se în ultimele săptămâni pentru evaluarea situaţiei şi condamnarea acestui act de vandalism reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Guvernului, ai comunităţii evreieşti din România, precum şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL