Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Economia Statelor Unite, afectată DRAMATIC de pandemia de CoVID. Scădere de aproape 33% în trimestrul al doilea din 2020

Thursday, 30 July 2020, 17:32 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 32,9% în perioada aprilie-iunie 2020, cea mai semnificativă scădere de când Departamentul Comerţului a început publicarea datelor, în 1947. Scăderea PIB-ului este mai mult decât triplă faţă de precedentul declin record, de 10%, înregistrat în trimestrul doi din 1958. În primul trimestru din acest an, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 5%. De asemenea, comparativ cu perioada ianuarie - martie 2020, economia americană s-a contractat cu 10% în trimestrul doi din 2020, scriu jurnaliștii de la Agerpres.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin anual de 34,1% al PIB-ului SUA în perioada aprilie - iunie 2020. Cea mai pronunţată scădere a activităţii economice a fost în aprilie, după ce la mijlocul lunii martie au început să se închidă, printre altele, restaurantele, barurile şi fabricile, pentru stoparea răspândirii pandemiei. Deşi activitatea a început să se redreseze în mai, avansul a fost lent din cauza apariţiei unui nou val de infecţii, în special în regiunile dens populate din sud şi vest, unde s-au reintrodus anumite restricţii. Acestea au temperat speranţele unei redresări rapide în trimestrul trei din 2020.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ECONOMIE
Alte articole din: ECONOMIE