Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Calculează-şi singur taxa auto 2015! Programul online pus la dispoziţie de ANAF

Friday, 12 June 2015, 11:40 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit OUG nr. 9/2013, actul normativ ce a introdus timbrul de mediu pentru autovehicule la 15 martie 2013 în locul taxei auto, valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, scrie Jurnalul.ro.

Aşadar, cuantumul timbrului de mediu valabil în 2015 se va calcula în funcţie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) l-a stabilit în 1 octombrie. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul BCE, cursul de schimb leu/euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie este de 4,4093 lei/euro, mai mic faţă de cel din 1 octombrie 2013 cu 0,88%. Pentru 2014, timbrul de mediu a fost determinat pe baza cursului de schimb afişat de BCE pe 1 octombrie 2013, care a fost de 4,4485 lei/euro.

Taxa de mediu se plăteşte în următoarele situaţii:
- când un autoturism este înmatriculat pentru prima dată în România
- când este reintrodus în parcul auto naţional dacă la scoaterea sa propritarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului
- pentru maşinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare
- pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmaticulrea fără plata unei taxe de poluare.

CLICK AICI PENTRU CALCULAREA TAXEI AUTO 2015


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: AUTO MOTO
Alte articole din: AUTO MOTO