Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efecte COVID-19. Festivalul de la Cannes a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus

Thursday, 19 March 2020, 22:28 Sursă: realitatea.net

 

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de la Cannes era programată în perioada 12-23 mai, juriul fiind prezidat de cineastul american Spike Lee. Prezentarea listei filmelor în competiţie pentru Palme d'Or este programată pentru 16 aprilie.

Festivalul  nu va avea loc „la datele prevăzute”, din 12 până în 23 mai, din cauza epidemiei de coronavirus, dar ar putea fi amânat la o dată ulterioară, au anunţat, joi seară, organizatorii într-un comunicat de presă, scrie AFP.

„Astăzi, am luat următoarea decizie: Festivalul de la Cannes nu se va putea organiza la datele prevăzute, din 12 în 23 mai. Mai multe ipoteze sunt analizate cu scopul de a-l organiza în continuare, dintre care o variantă ar fi la sfârşitul lui iunie - începutul lunii iulie”, potrivit comunicatului. 

La Cannes, mai multe manifestări profesionale de prim rang au fost amânate, precum Mipim, destinat domeniului imobiliar, sau cea de-a treia ediţie a Cannes Séries, un festival anual dedicat serialelor dramatice.

MipTV, al doilea cel mai mare eveniment mondial al profesioniştilor din televiziune, prevăzut pentru perioada 30 martie - 2 aprilie, a fost anulat la începutul lunii de organizatori.

Tot joi, Festivalul de creaţie Cannes Lions a fost amânat din cauza crizei coronavirusului. Evenimentul, care urma să aibă loc în perioada 22-26 iunie a fost reprogramat între 26 şi 30 octombrie, au anunţat organizatorii de miercuri.

Festivalul de la Cannes a refuzat o ofertă recentă de asigurare în caz de epidemie şi pandemie, a scris marţi revista specializată Variety, scrie Agerpres.

„Oferta pe care ne-au făcut-o este de doar 2 milioane de euro în timp ce bugetul nostru se ridică la 32 de milioane”, a argumentat Lescure. "Nu e grav, pentru că avem rezerve”, a afirmat acesta, menţionând existenţa unor fonduri care ar permite festivalului „să acopere cel puţin un an fără încasări”.

Alte articole din: CULTURĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ