Senzori de cutremur în București. De unde ia primăria banii?

Tuesday, 30 October 2018, 12:29, Sursă: REALITATEA.NET, Autor: Realitatea.NET

Primăria Capitalei vrea să achiziţioneze 50 de senzori seismici performanţi. Gabriela Firea precizează că banii sunt redistribuiţi de la proiectul de consolidarea a clădirilor, pentru că nu toţi proprietarii şi-au dat acordul.

Adaugă părerea ta

“Nu se taie de la niciun capitol, nu se taie aşa cum greşit s-a afirmat de la Consolidări, pentru a se da bani la alte capitole. E vorba despre o redistribuite în cadrul creditelor din interiorul execuţiei bugetare între instituţii. Concret, pentru că s-a spus fals că se taie bani de la Consolidări, după trei zile de la cutremur. Nu este adevărat. Este vorba despre o sumă care nu poate fi cheltuită până la sfârşitul anului pentru că proprietarii nu ne dau acceptul să intrăm cu angajaţii noştri de la Compania de consolidări să realizăm consolidarea”, a spus, marţi, primarul general al Capitalei, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Gabriela Firea susţine că patru proprietari nu şi-au exprimat acordul pentru consolidarea clădirilor.

“Atunci ori ţinem banii blocaţi, pentru că nu putem să-i dăm, mai avem patru proprietari care nu şi-au dat acordul în scris, sau să facem ceva util, să achiziţionăm 50 de senzori seismici ETNA, cei mai performanţi la acest moment. Am primit deja aprobare de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului”, a mai spus Gabriela Firea.