Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se întâmplă în România! Se cere mită şi pentru recuperarea cadavrelor la morgă

Wednesday, 07 October 2015, 20:18 Sursă: REALITATEA.NET

Totul s-a întâmplat în urmă cu opt luni. Bărbatul din comuna Băbana decedase la Spitalul Judeţean din Argeş în urma unei boli grave. Şi pentru că nu avea rude, omul urma să fie înmormântat de către primărie. Edilul comunei a trimis un asistent social din cadrul primăriei să ridice trupul neânsufleţit. Însă când angajatul primăriei a ajuns la morga spitalului, asistentul i-a cerut bani pentru a-i preda mortul.

"Ne-a cerut o sumă de bani. Nu am avut suma respectivă şi a doua oară ne-am intors cu o sticlă de whisky pe care o aveam. Până să plătim o chitanţă de înhumare de 25 lei, dânsul ne-a spus că nu e prea bună sticla de whisky, că o beau tractoriştii. Nu i-am mai dat nimic pentru că atunci nu aveam. Eram eu cu şoferul de la Primărie. Când am plecat ne-am dat seama hainele mortului erau rupte, spintectate, îi pusese doar pe partea din faţă", a afirmat Adina Prodănel, angajata primăriei care s-a dus să ridice mortul.

Angajaţii primăriei au reclamat întâmplarea şi la Parchet şi a fost deschis un dosar penal. Edilul localităţii susţine că bărbatul cerea şpagă frecvent.

"Parchetul s-a sesizat şi au făcut ditamai dosarul, credeam că suntem singurele victime. Cica normal se zice să te fereşti de oameni cât trăieşti, dar uitaţi că şi morţii care pleacă în ceruri mai au de suferit până se duc în cele vesnice. Patru cazuri sociale am avut, la toate ne-a cerut bani. Acest băiat de acolo are ultimul tip de maşina de lux şi le schimbă din şase în şase luni", a spus primarul din Băbana.

Conducerea Serviciului de Medicina Legală Argeş a refuzat să comenteze situaţia.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL