Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban: Trebuie să înțelegem că, prin ignorarea COVID-19, le facem rău și celor dragi

Monday, 20 July 2020, 21:08 Sursă: Realitatea.net

Într-o emisiune TV, premierul Ludovic Orban a afirmat că în cele 2 săptămâni în care a existat un vid legisaltiv, ca urmare a deciziei CCR și a întârzierii adoptării legii în Parlament, au fost multe situații dramatice.

"Suntem de la 14 zile de la decizia CCR și autoritățile nu au mai avut pârghii pentru a impune deciziile în cazul unei epidemii. Am încercat să comunicăm, să dăm mesaje. (...) O familie s-a externat, la cerere, de la spitalul "Ana Aslan", soț și soție, acasă și-au infectat și copiii și parinți, iar părinții au ajuns în stare gravă la spital, acum femeia este intubată. Eu am mai spus-o, trebuie să înțelegem că dacă nu respectăm regulile și restricțiile există riscul să-i infectăm pe cei cei dragi, familia în primul rând, prieteni, colegi de muncă, de regulă oamenii apropaiți", a afirmat premierul la un post TV.

Șeful Guvernului a instituat și asupra faptul că cele peste 2 săptămân de vid legislativ care au trecut între momentul deciziei CCR privind caranita și internarea obligatorie și punerea în practică a noii legi a avut ca afecte creșterea numărului de infectări, iar impactul se va vedea și mai clar în următoarea perioadă.

"Camera Deputaților s-a mișcat extrem de repede, pentru ca apoi să apară discuțiile din Senat, unde legea a întârziat nouă zile. Acolo PSD are 50%+1 senatori, acolo ei trec legile. Până la urmă e bine că s-a adoptat legea și că de marți avem bază să instituim măsurile pe care toate guvernele democratice le iau în astfel de situații", a precizat Orban. 

Vela vs Arafat 

Nu s-au contrazis. 

director ELIAS

"Autorizarea se va face cu celeritate. Cred că nj era încă o decizie luată cu privire la destinația acestei secții externe construite de "Dăruiește Viața", atunci  


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL