Nervi întinşi la maxim: coloană de 15 kilometri la Vama Nădlac II

Tuesday, 24 October 2017, 14:37, Sursă: REALITATEA.NET

O coloană de peste 15 kilometri de camioane s-a format, marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, la ieşirea din ţară, astfel că şoferii aşteaptă şi patru ore pentru a li se verifica documentele, în urma unei restricţii impuse, luni, de autorităţile din Ungaria.

Adaugă părerea ta

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat, marţi, că timpii de aşteptare la vama Nădlac II sunt de aproximativ 240 de minute, la ieşirea de marfare. Astfel, o coloană de peste 15 kilometri de camioane s-a format la ieşirea din ţară.

Se lucrează la capacitate maximă, adică patru artere la ieşirea din ţară. Asta se întâmplă ca urmare a faptului că ieri (n.r. luni) în Ungaria a fost o sărbătoare naţională şi nu s-a permis circulaţia automarfarelor pe drumurile lor naţionale. Şi atunci au fost rugaţi şoferii să staţioneze în parcările din România, Ungaria. Noi am reluat traficul de aseară (n.r. luni), de la ora 23.00. au trecut de aseară şi până acum 2.050 de automarfare, în medie cam 180 de automarfare pe oră”, a afirmat Mihaela Leş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră, precum şi cel al arterelor de control la ieşirea automarfarelor din ţară, de la două la patru.