Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Conflictul dintre al-Qaida și Charlie Hebdo pare să revină în actualitate

Friday, 11 September 2020, 23:12 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Zbirnea Andrei

Raidul criminal asupra Charlie Hebdo "nu a fost un incident punctual", a avertizat organizaţia jihadistă în revista sa publicată vineri, evocând faptele "fraţilor eroi Kouachi", autorii atacului, pe care l-au revendicat în numele Al-Qaida în Yemen înainte de a fi ucişi de forţele de ordine.

Agerpres amintește că pentru a marca începerea, pe 2 septembrie, a procesului de la Paris al atentatelor asupra redacţiei Charlie Hebdo, a unor poliţişti şi a unui magazin evreiesc din capitala Franţei, jurnalul satiric a publicat pe prima pagină caricaturile cu Mahomed care au transformat săptămânalul într-o ţintă a jihadiştilor.

Preşedintele Macron "a dat undă verde pentru această reeditare", mai acuză Al-Qaida. "Dacă libertatea voastră de expresie nu respectă nicio limită, pregătiţi-vă să vă confruntaţi cu libertatea acţiunilor noastre", ameninţă organizaţia jihadistă în revista publicată pe 11 septembrie, dată care marchează împlinirea a 19 ani de la atentatele din septembrie 2001 de pe teritoriul SUA.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL