Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții la șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, suspectat că și-a falsficat diploma de bacalaureat

Saturday, 10 October 2020, 09:43 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Anchetatorii au deschis un dosar de înșelăciune, având suspiciuni că oficialul și-a falsificat diploma de bacalaureat, depusă la dosarul de angajare.

”La data de 10 octombrie a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica, efectueaza o perchezitie domiciliara, in municipiul Ramnicu Valcea.

Activitatea se desfasoara la domiciliul declarat al unui functionar public, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. Operatiunea beneficiaza de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane.

Persoana in cauza este cercetata pentru inducerea si mentinerea in eroare a mai multor institutii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate si care ulterior au fost desfiintate de catre instantele judecatoresti competente.

Facem precizarea ca, in baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetata a ocupat o functie importanta in cadrul unei institutii publice, activeaza in cadrul unor institutii de invatamant superior, iar in prezent detine o functie publica de rang inalt.

Prejudiciul reclamat pana in prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentand indemnizatiile brute incasate de la unii angajatori, urmand a fi completat in functie de intregul material probator ce se va administra in cauza”, anunță Poliția.

Laurenţiu Baranga şi-a prezentat joi, 8 octombrie, demisia din funcţia de preşedinte al Oficiului National de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, informează Ministerul Finanţelor Publice.

Conform sursei citate, demisia a fost înaintată la Ministerul Finanţelor Publice. Laurenţiu Baranga fusese numit în funcţia de preşedinte al ONPCSB printr-o Hotărâre publicată în Monitorul Oficial din 4 septembrie 2020, pentru o perioadă de patru ani, acesta înlocuindu-l pe Daniel-Marius Staicu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL