Probleme la noile autobuze Otokar! Șoferii mai corpolenți nu încap în scaun

 

Probleme la noile autobuze Otokar! Șoferii mai corpolenți nu încap în scaunele noilor autobuze cumpărate de Primăria Capitalei în schimbul sumei de 100 de milioane de euro, plus TVA.

Probleme la noile autobuze Otokar! Șoferii mai corpolenți nu încap în scaunele noilor autobuze cumpărate de Primăria Capitalei de la Asocierea Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, a informat hotnews.ro.

S-a încercat mutarea scaunului mai în spate, însă nu se mai vede bine în oglinzi, au declarat mai multe surse din STB, sub protecția anonimatului, conform sursei citate.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au confirmat existența problemei și spun că acestea vor fi rezolvată pe cheltuiala producătorului.

Pe lângă problema cu ajustarea scaunului, au mai fost semnalate următoarele probleme:
- nu sunt prevăzute cu stopuri în spate, partea de sus. Acestea sunt doar jos, vizibilitatea fiind mai redusă;
- nu au acel buton de oprire a autobuzului atunci când acesta stă la stop, apoi pornire cu accelerația, așa cum au autobuzele vechi;
- autobuzele nu au manetă retarder la volan.

În luna iunie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru achiziția a 400 de autobuze Euro 6 cu asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S, câștigătoarea licitației. Valoarea contractului a fost de 458.100.826 lei fără TVA, adică aproximativ 100 de milioane de euro, plus TVA.

REACȚIA PRIMĂRIEI CAPITALEI

„În legătură cu aspectele semnalate, vă informăm că toate solicitările Societății de Transport București, referitoarele la noile autobuze OTOKAR sunt operate, fără costuri suplimentare, de către producător, astfel încât acestea să răspundă întocmai nevoilor transportului public din București.

Astfel, vă comunicăm că toate autobuzele vor fi dotate cu funcția "BUS&STOP" prin montarea întrerupătorului la bord, ia poziția scaunului la conducătorul auto a fost deja ajustată, conform cu solicitarea STB. De asemenea, toate autobuzele vor fi dotate cu manetă retarder la volan, suplimentar funcției retarder asigurată prin pedala de frână. În ceea ce privește vizibilitatea în oglinzi și stopurile spate, acestea sunt conforme cu regulamentele ECE-ONU și omologarea RAR”, se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei pentru hotnews.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
22 Nov 10:56
Spagutza sa dat ? Asta e important ! Autobuzele nu se puteau fabrica/asambla in tara dindind de munca unor disperati ? Autobuzele nu puteau fi cumparate DUPA ce ar fi fost platite primele autobuze la care, se aude, se plateste doar dobinzi iar creditul in sine nici nu a inceput plata acestuia !!! Ce se va intimpla cu DATORIILE vechilor firme ale primariei ? Sau facut noi firme care sa poata lua noi credite, dar ce se intimpla cu cele vechi ? Cine, cind si de catre cine vor fi platite !???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?