PREMIERĂ: O poliţistă din România, desemnată cea mai bună poliţistă din lume

 

Comisar-şef de poliţie Raluca Domuţa a fost recompensată cu titlul “International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru implicarea sa în misiunea ONU de căutare şi salvare din Haiti.

Comisar-şef de poliţie Raluca Domuţa este prima polițistă din România, căreia i s-a conferit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”. Ea a fost recompensată pentru rolul avut în timpul misiunii ONU de căutare şi salvare din Haiti (MINUSTAH).

Ceremonia de premiere, organizată de International Association of Women Police – IAWP, s-a desfăşurat în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precizează IGPR.

Poliţista a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei.

„Experienţele trăite în misiunea internaţională, într-un mediu de securitate extrem de volatil, m-au făcut să înţeleg de ce bunica mea, care a trăit experienţa Primului Război Mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârşitul rugăciunii spunea Doamne ajută-ne să ne trezim în pace!”, a mărturisit ea.

Raluca Domuţa a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului.

În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?