Lucian Pintilie, premiat pentru întreaga activitate la Festivalul Filmului European

 
Lucian Pintilie, premiat pentru întreaga activitate la Festivalul Filmului European
Lucian Pintilie, premiat pentru întreaga activitate la Festivalul Filmului European

Lucian Pintilie a fost premiat de Institutul Cultural Român (ICR) pentru excepţionala activitate de promovare a culturii române, la gala de lansare a Festivalului Filmului European.Gala de lansare a Festivalului Filmului European a avut loc luni seară, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Premiul, împreună cu un trofeu creat de artistul plastic Ioan Nemţoi, a fost înmânat de Liliana Ţuroiu, preşedintele ICR, şi a fost primit, în numele regizorului, de actorul Răzvan Vasilescu, protagonist în multe dintre peliculele maestrului.

"Suntem onoraţi să oferim acest premiu maestrului Lucian Pintilie, cineast român de anvergură europeană, drept recunoaştere a excepţionalei sale activităţi de promovare a culturii române şi să includem filmul «O vară de neuitat» în programul festivalului", a declarat Liliana Ţuroiu.

Prezenţă constantă la evenimentele Institutului Cultural Român - Mesageri Identitari, Luna Enescu la ICR şi Academia UNESCO a Tinerelor Femei -, Michèle Ramis, ambasadorul Franţei în România, s-a adresat publicului în limba română şi a vorbit despre filmul din deschiderea evenimentului, "Au revoir là-haut / La revedere acolo sus" (Franţa, 2017, în regia lui Albert Dupontel).

Festivalul Filmului European a debutat luni seară cu ediţia din Bucureşti, care are loc între 7 şi 13 mai, la următoarele săli: Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului, Institutul Balassi, Centrul Ceh, Institutul Cervantes, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi la Spaţiul Public European. O parte dintre proiecţii vor fi însoţite de întâlniri cu cineaşti şi actori, concerte, dezbateri şi alte evenimente speciale.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?