Iohannis: Avizarea lui Cucoş la șefia Jandarmeriei, decisă după ancheta acțiunilor din 10 august

 

Preşedintele Klaus Iohannis anunță că CSAT va decide eventuala avizarea a numirii lui Gheorghe-Sebastian Cucoș în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române numai după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române din 10 august. Şefia jandarmeriei, incertă! Colonelul Gheorghe-Sebastian Cucoş este împuternicit temporar să conducă instituţia, iar interimatul său expiră miercuri.

Carmen Dan l-ar vrea pe Cucoş şef cu drepturi depline la Jandarmi şi a trimis actele la CSAT. Klaus Iohannis anunţă însă că CSAT va da un aviz abia după ce se încheie ancheta deschisă de parchet, pentru modul în care instituţia a acţionat la proteste.

”La data de 1 august a.c., Ministerul Afacerilor Interne a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de avizare de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a numirii colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române. Documentația referitoare la propunerea de avizare a numirii ofițerului în funcția menționată se află în lucru la Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Consiliul Suprem de Apărare a Țării, potrivit legii proprii de organizare și funcționare, adoptă hotărâri prin consens, în cadrul ședințelor semestriale ale acestuia sau în intervalul dintre ședințe, cu acordul individual al membrilor Consiliului.

Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente.

În ceea ce privește problematica interimatului funcției de inspector general al Jandarmeriei Române, se impune precizarea că Președintele României și Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu au atribuții legale potrivit legislației în vigoare, aceasta fiind de resortul ministrului afacerilor interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române”, a precizat un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Lazar sorin ovidiu
16 Aug 00:02
Trebuie să facă pușcărie
Răspunde
0 0
Popescu
14 Aug 12:54
Jandarmeria pe 10 August a fost coordonată de recidivistul Dragnea probabil.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?