Dragnea și Șerban Nicolae, atac neașteptat la BNR. Ce vor să facă cu aurul țării

 

Șeful PSD, Liviu Dragnea, și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus azi o propunere legislativă surprinzătoare prin care vor să aducă aproape tot aurul din rezerva BNR în țară! Reacția BNR aici.

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect de lege intitulat "Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României".

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, prin acest proiect Dragnea și Șerban Nicolae vor să oblige BNR să aducă aproape tot aurul țării în România, cu excepția a 5% din rezerva de aur.

Proiectul legislativ de la Senat, care poate fi văzut AICI, nu a fost însoțit inițial de o Expunere de motive, dar ulterior a apărut o singură pagină de explicații.

Principalul argument al lui Dragnea & Șerban Nicolae este acela că plătim comisioane pentru depozitarea celor 10 tone de aur în Anglia. Analiștii economici spun că o astfel de mișcare este una extrem de riscantă.

"Să faci astfel de mișcări cu aurul este hazardat. Trebuie să ai o motivație economico-financiară serioasă ca să iei o astfel de decizie. Unde să ții aurul? La Ciorogârla? Noi avem probleme să depozităm și gazul natural", a comentat la cald informația realizatorul TV Edward Pastia. 

Maduro vinde masiv din rezerva de aur a Venezuelei și vrea repatrierea aurului din străinătate 

Și fostul premier Theodor Stolojan a criticat la Realitatea TV proiectul legislativ al liderului PSD:

"E un abuz din partea acestor inițiatori diletanți, pentru că trebuie să precizăm că nici aurul care este deținut în rezervă și nici rezerverele în valută nu sunt proprietatea BNR, ele sunt proprietatea României și BNR le administrează. BNR are mandate inclusiv în rezerverele naționale în valută si a stocului de aur, aurul este depozitat în afara României, în condiții de securitate maximă. BNR nu a facut tranzacții cu stocul de aur, acesta a crescut constant în timp, nu știu ce anume doresc acești parlamantari care au avut această initiativă", a spus Theodor Stolojan la Realitatea TV.

Este o mișcare riscantă, este de părere și Gheorghe Ialomițeanu, fostul ministru de Finanțe.

"Este o decizie riscantă. Când aduci tot aurul în țară scade credibilitatea BNR pe plan extern. Aurul din afara țării este o garanție pentru investitorii străini. E garanție că țara nu intră în blocaj, că nu poate să intre în încetare de plăți".

Potrivit viceguvernatorului BNR Liviu Voinea, 59% din aurul României este depozitat în condiții de maximă siguranță și avantajoase la Londra, în lingouri. România are o rezervă de 103,7 tone de aur.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Антон
28 Feb 21:21
Corect ca aurul nostru trebue adus in tara acasa . Referitor la Venesuela precum Angliea a pus stapinire pe bogatiea lor . Sustinem ideia domnului Dragnea .
Răspunde
0 0
Dinca Vasile
28 Feb 20:58
Chiar trbuie sa pastram aurul tarii la Londra sau in alta parte? De ce? Nu avem conditii de pastrare? Care o fi motivul adevarat? Daca vom pati si acum ce am patit in primul razboi mondial, cand am transferat tezaurul la Moscova? Tot la pastrare l am trimis si atunci!! Sa auzim de bine!
Răspunde
0 0
Si maurul moare dupa ce haghebeul termina ...
28 Feb 20:49
... haotizarea si dezintegrarea tarii ! In ciuda aparentelor, “gafele” sint intentionate si atent premeditate dupa o logica si succesiune care demonstreaza planificarea lor in structuri care nu pot apartine bosedeului !!!
Răspunde
0 0
Mihai
28 Feb 18:41
Dragnea vrea să ducă aurul României și sa al ascundă la Belina.
Răspunde
0 0
Vlad
28 Feb 17:31
Despre Soros in USA, este deschisa o investigatie pe aceeasi cauza, sponsorizarea campaniilor electorale ale procurorilor sefi din 20 si ceva de state, astia candideaza si sunt alesi de populatie nu ca in Ro pusi de toti betivii. Cu procuratura scoti din joc adversarii politici, identic in Ro numai ca in USA a cheltuit pe treaba asta 2 miliarde USD, banuiesc ca in Ro s-au multumit cu cateva milioane, ieftin. In Europa el este mana cu care actioneaza familia Rotschild cand nu vor sa se murdareasca cand acapareaza intreg sistemul bancar dintr-o tara.
Răspunde
0 0
Vlad
28 Feb 17:08
Eu scriu aici pentru cei care doresc o parere, poate le este de ajutor. Eu m-am ajutat singur mai demult, sunt pe alt fus orar. Asa ca idee, daca merge cineva in congresul american si zice ca sa duca asa de la Rezervele Federale din Fort Knox ceva tone de aur in Londra, astia-l salta pe loc si maine are pedeapsa 3 vieti de puscarie. Dar dupa cum sta treaba prin Ro. politica asta a naucit o gramada de oameni astfel incat sa zica pana si parlamentari ca nu vor rezerva de aur in tara. Ce fel de tara mai este Ro. Mai are ea identitate? Lumea mai e sanatoasa la cap si cam cat procent?
Răspunde
0 0
Vasile
28 Feb 14:03
Asa e tov. Vlad. Si eu am convingerea ca aurul de la Londra a fost sutit de Soros. D-aia dl Dragnea ar vrea sa-l aduca in tara. Sa muste dansul din fiecare lingou si sa-l cantareasca pe bascula de la el din sat. Acum, serios, tov. Vlad chiar crezi ceea ce scrii?
Răspunde
0 0
Vasile
28 Feb 14:01
Asa e tov. Vlad. Si eu am convingerea ca aurul de la Londra a fost sutit de Soros. D-aia dl Dragnea ar vrea sa-l aduca in tara. Sa muste dansul din fiecare lingou si sa-l cantareasca pe bascula de la el din sat. Acum, serios, tov. Vlad chiar crezi ceea ce scrii?
Răspunde
0 0
cotoi
28 Feb 13:47
Daca sinteti asa destepti faceti hirtii si trimiteti la la rusi si recuperati tezaurul , daca deschideti ciocul poate va si cirpesc aia , nu indrazniti .
Răspunde
0 0
E clar un lucru ! Besede nu iubeste romania !
28 Feb 13:40
Daca inainte incerca gasca de kaghebisti sa mentina aparenta de europenism atita timp cit putea jefui tara si sifona fondurile europene, acum structura kaghebista nu mai are ce fura si intoarce directia spre cei care le sint stapini ! Nu e intimplator nimic, nici macar eliberarea a zeci de mii de infractori acum deventi fani ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?