De ce nu a mai folosit Papa Francisc papamobilul românesc

 
Papa Francisc, pe locul din dreapta a unui Logan albastru
Papa Francisc, pe locul din dreapta a unui Logan albastru
Papa Francisc, pe locul din dreapta a unui Logan albastru Papa Francisc, pe locul din dreapta a unui Logan albastru Papa Francisc, pe locul din dreapta a unui Logan albastru

În mod surprinzător pentru toată lumea, Papa Francisc nu a mai folosit papamobilul românesc în drumul de la Cotroceni către Patriarhie și apoi către Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc a plecat de la Palatul Patriarhal spre Catedrala Mântuirii Neamului în acelaşi Logan albastru cu care a plecat şi de la Aeroport, dar de data asta a urcat în faţă, pe scaunul din dreapta şoferului.

Papa Francisc nu a mai urcat în papamobil, care a fost tras iniţial în faţa Palatului Patriarhal, ci tot în Logan, unde a preferat locul din faţă, cel din dreapta şoferului și a mers cu geamul deschis, salutând oamenii de pe margine.

Serviciul de Protecție și Pază a precizat în cursul serii că papamobilul românesc, conceput la uzina Dacia, va fi folosit sâmbătă, în cadrul vizitei Papei Francisc la Miercurea Ciuc.

"Așa cum a fost stabilit în concepția de securitate, Papamobilul românesc va fi folosit mâine de către Suveranul Pontif. Papamobilul autohton a fost trimis încă de ieri la Miercurea Ciuc, unul dintre orașele vizitate de Papa Francisc", precizează SPP.

În drumul spre Patriarhie, Loganul Papei a fost flancat de 5 mașini Duster ale SPP-ului, unii dintre agenții de securitate mergând chiar în picioare pe lângă mașină în zona fântânilor de la Unirii.

La Catedrala Mântuirii Neamului, Papa Francisc a fost aşteptat de sute de pelerini şi de demnitari. Papa Francisc a ajuns în jurul orei 17,15 la Catedrala Mântuirii Neamului, unde a fost primit cu pâine și sare. Suveranul Pontif este aplaudat de miile de credincioși veniți special pentru a-l vedea pe Sfântul Părinte.

La plecarea de la Catedrala Mântuirii, Papa Francisc s-a urcat într-un papamobil Isuzu.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala "Sf. Iosif" a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

La plecarea de la Catedrala Mântuirii, Papa Francisc s-a urcat într-un papamobil Isuzu.

Cum arată papamobilul românesc pregătit pentru Papa Francisc!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?