Dana Gîrbovan: "Un singur site m-a întrebat despre Ordonanța 13". E vorba de realitatea.net

 

Dana Gîrbovan, propusă de PSD pentru funcția de ministru al Justiției, a revenit pe pagina de Facebook cu precizări, după interviul acordat ieri site-ului realitatea.net.

Dana Gîrbovan a scris astăzi, pe Facebook, că "un singur site m-a intrebat daca afirmatia e adevarata", referindu-se la faptul că presa a notat că ea a susținut controversata OUG 13, dar aproape nimeni nu i-a cerut și ei opinia. Cu o singură excepție.

Site-ul la care a făcut referire judecătoarea Dana Gîrbovan este realitatea.net, singura instituție media care i-a adresat, ieri, această întrebare.

În interviul acordat jurnalistului Cristian Otopeanu, judecătoarea în vârstă de 40 de ani a explicat: "Asocierea numelui meu de sustinerea OUG13 e un fake news"

Citește și: Dana Gîrbovan, pentru realitatea.net: "Susținerea pentru OUG 13, un fake news"

Redăm mai jos postarea de astăzi a Danei Gîrbovan, propunerea PSD pentru funcția de ministru, vacantă după îndepărtarea Anei Birchall.

"Asocierea numelui meu de sustinerea OUG 13 este un fakenews

Am vazut ieri propagata public acuzatia ca am sustinut Ordonanta 13, insa doar un singur site m-a intrebat daca afirmatia e adevarata si le-am spus ca asocierea numelui meu de sustinerea OUG 13 este un fakenews.

In fapt, cand in ianuarie 2017 se discuta pe surse despre o ordonanta pentru modificarea codurilor, UNJR a avut in data de 18 ianuarie 2017 o pozitie publica prin care i-a solicitat premierului de atunci, Sorin Grindeanu, "sa nu adopte nici o ordonanta de urgenta care vizeaza activitatea autoritatii judecatoresti, cum ar fi modificarea Codurilor, fara ca aceasta sa fi fost pusa in dezbatere publica si fara sa fi fost transmisa spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii".
http://www.unjr.ro/…/judecatorii-solicita-guvernului-grind…/

Pe data de 31 ianuarie 2017 a fost adoptata OUG 13/2017.

Imediat, a doua zi, pe data de 1 februarie 2017, UNJR a avut o pozitie publica prin care "condamna modul profund netransparent in care, pe data de 31 ianuarie 2017, Guvernul Romaniei a ales sa modifice Codul penal si Codul de procedura penala, fara o dezbatere reala si efectiva si prin intermediul unei Ordonante de Urgenta care nici macar nu figura pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. [...] In concluzie, UNJR solicita Guvernului Romaniei sa revina asupra dispozitiilor ce nu au intrat inca in vigoare si sa le transmita in Parlament sub forma unui proiect de lege, unde sa fie dezbatute in mod real si efectiv."
http://www.unjr.ro/…/unjr-solicita-guvernului-romaniei-sa-…/

Acestea sunt faptele. Concluziile le trageti singuri."Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Sorin
24 Aug 15:42
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, nu Dana Garbovan , a avut pozitie .
Răspunde
0 0
Cioooma Rosssie !!!
24 Aug 15:40
Tipic kaghebsit, blonda este, numa buna de pus in fata romanilor cu lozinca - vedeti ce alba este, ea o sa omoare balaurul ! La anul si la multi ani !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?