Comisia specială pentru modificarea Codului Electoral, aprobată în BP al Senatului

 

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că în Biroul Permanent al Senatului s-a decis constituirea unei comisii speciale în vederea modificării Codului Electoral astfel încât să nu se mai ajungă la situații precum cea de la alegerile europarlamentare din Diaspora.

”S-a discutat propunerea pe care am făcut-o pentru constituirea unei comisii speciale în vederea realizării diferitelor variante de modificare a legislației privind votul din străinătate”, a declarat Tăriceanu.

Șeful Senatului mai spune că trebie găsită o soluție pentru ca problemele din 26 mai să nu mai apară.

”Având în vedere dificultățile și problemele care au apărut la votul din 26 mai, trebuie să găsim o soluție flexibilă, eficace, nebirocratică pentru a ușura votul românilor care locuiesc în străinătate. În acest sen, Biroul Permanent a aprobat această propunere. Urmează ca grupurile parlamentare să își numească reprezentanții în comisie și am convenit ca până la sfârșitul acestei sesiuni comisia să facă o propunere care să fie supusă aprobării parlamentului. Este o prioritate pe care mă bucur că și celelalte grupuri parlamentare au susținută și am demarat, astfel, procedura parlamentară”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe, dezbătută și votată la Senat

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?