Scandal la Primăria Capitalei. Cetățenii, cu jandarmii la ședința de consiliu

 

Mai mulți bucureșteni au forțat, joi, accesul în sediul Primăriei Municipiului București, după ce le-a fost interzis ilegal accesul la ședința CGMB. Trei poliţişti locali au fost răniţi în altercaţie, mai multe echipaje SMURD fiind chemate la faţa locului. Numărul forţelor de ordine a fost suplimentat.

Bianca Oanea, jurnalist Realitatea TV, a fost prezentă la sediul Primăriei Capitalei și a explicat cum a izbucnit scandalul: "A fost făcut un apel pe Facebook. Oamenii s-au strâs și au mers la primărie. Toți cetățenii care s-au alăturat inițiativei au trimis cereri de participare pe adresa primăriei. Odată ajunși acolo, accesul le-a fost blocat. Nimeni nu știa să spune de ce se bloca accesul. După 45 de minute de discuții cu un gardian public, oamenii au plecat spre sala de ședințe. Pe locurile cetățenilor erau oameni din primărie care au plecat de la treaba lor pentru a ocupa aceste scaune. În pragul ușii erau alți oameni care încercau să restricționeze accesul în sală. Un cetățean a bătut cu umbrela în ușă, iar atunci oamenii au fost târâți de polițiștii locali. Nu aveau cum să fie răniți acei polițiști, imaginile dovedesc că îmbrâncerile au venit din partea celor care o apărau pe doamna Firea". 

"Am stat 30 de minute în față primăriei. Am cerut să fie trimis cineva care are atribuții în relația cu cetățeanul. Nu s-a trimis nimeni. Astfel, am decis să urcăm toți în sală, iar când am ajuns aici, ni s-a blocat accesul. Drept urmare, am fost nevoiți să forțăm intrarea", a declarat unul dintre protestatari. 

Oamenii acuză că le este interzis ilegal accesul la ședințele Consiliului General al Municipiului București. Aceștia susțin că sunt aduși angajați din cadrul primăriei pentru a ocupa locurile din sala de ședință. 

În urma incidentului, primarul Capitalei, Gabrielea Firea, a părăsit clădirea instituției. 

După calmarea spiritelor, viceprimarul Aurelian Băduleascu le-a atras atenția celor aflați în sală că la ieșire vor fi legitimați de polițiști, întrucât mai mulți agenți locali au fost răniți: "Mai multe persoane din cadrul Poliției Locale au fost rănite. Polițiștii sunt prezenți în clădire și se uită pe camerele de supraveghere, iar la ieșire persoanele suspectate vor fi legitimate. Exercițiul de democrație nu se face prin forță, ci cu bună credință".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?