Cele mai sănătoase sortimente de sare

 
Cele mai sănătoase sortimente de sare
Cele mai sănătoase sortimente de sare

Un aport excesiv de sare ne îmbolnăveşte, însă şi lipsa ei produce dezechilibre în organism. Componenţii sării de bucătărie sunt sodiul şi clorul, substanţe necesare pentru echilibrul electroliţilor, la acestea adăugându-se şi o cantitate mică de iod, în cazul sării iodate.

Un adult fără probleme de sănătate are nevoie zilnic de şase grame de sare, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar Asociația Cardiologilor americani recomandă între 3-6 grame de sare pe zi, scrie clicksănătate.ro.

Iată câteva dintre cele mai sănătoase tipuri de sare pe care le poți introduce în alimentație:

Sarea de mare

Sarea de mare se obține prin evaporarea apei sărate de mare, fiind un tip de sare benefic organismului. Ea este naturală, sănătoasă, iar ionii din compoziția sării de mare ajută la menținerea echilibrului hormonal și la îmbunătățirea reacțiilor chimice din organism.

În plus, sarea de mare este bogată în minerale, în special în sodiu, potasiu, iod, fier, magneziu, zinc. Datorită mineralelor din sarea de mare, aceasta devine baza sănătății sistemului nervos și cardiovascular.

Sarea de Himalaya

Cristalul roz ce provine din Munții Himalaya s-a format în urmă cu aproximativ 200 de milioane de ani, în straturi de sare de mare cristalizată acoperite de lavă. Tocmai de aceea, sarea de Himalaya este considerată cea mai curată şi benefică sare, fiind neatinsă de poluare.

Pe lângă substanțele benefice conținute, sarea roz este recunoscută pentru faptul că structura ei înmagazinează energie vibratorie (hidroelectrică), ceea ce ajută la mărirea randamentului.

Sarea pe bază de clorură de potasiu

Sarea pe bază de clorură de potasiu este o alternativă pentru persoanele care au nevoie de o dietă hiposodată, în hipertensiune, de exemplu. Potasiul este un element necesar organismului, fiind implicat în reglarea tensiunii arteriale şi pentru corecta funcţionare a sistemului muscular.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?