Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
GREVĂ EDUCAȚIE. Ciolacu, după negocierile de la Guvern: "În acest moment vorbim de ceva sustenabil". Cum decurg discuțiile din Sănătate
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, după negocierile dintre reprezentanții Guvernului și sindicatele din Educație că cererile acestora „au intrat într-o matcă sustenabilă”. "Ne-am elucidat fiecare ce dorește și care ne sunt posibilităț. Știți că la un moment dat erau niște cereri care nu puteau fi acoperite. În acest moment vorbim de ceva sustenabil", a transmis Ciolacu. În ceea ce privește revendicările din domeniul Sănătății, acesta a spus că acolo „s-au făcut niște pași imeniși” și „o să vină și anumite criterii de performanță”.
Consultație medic - imagine cu notă sugestivă
Alertă de COD ROȘU în Sănătate! Aproape 41,5% dintre doctori au peste 60 de ani - Președintele AMFB: "Pe mine mă sperie, probabil și pe pacienții noștri"
Semnal de alarmă privind criza din Sănătate generată de lipsa acută de medici tras chiar de cei din interiorul sistemului. Și mai grav este că nu vorbim doar despre medicii specialiști, ci și despre cei de familie, iar cifrele o dovedesc de la sine. În prezent, doar 0,13% din medicii români au sub 30 de ani, 6.3% din medicii generaliști sau de familie au sub 40 de ani, în vreme ce aproxdimativ 41,5% au peste 60 de ani. "Este cu adevărat o alertă de cod roșu", susține preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov (AMFB) Sandra Alexiu. 
Ciclon tropical mediteranean/ Wikipedia
Vremea riscă să o ia razna! Cât de mare este riscul ca România să se confrunte cu o CRIZĂ CLIMATICĂ - Efectele ciclonului mediteraneean
Ciclonul mediteranean, care a făcut deja prăpăd în țări precum Italia sau Croația, a ajuns zilele acestea și în România și, potrivit specialiștilor, va duce la schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta, dar și de la o regiune la alta. Cât de mare este riscul ca țara noastră să se confrunte cu o criză climatică și la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare, aflăm de la Roxana Bojariu, expert climatolog.
Marce Ciolacu ;i Sorin Grindeanu
Ministerul la care rotativa NU aduce nicio surpriză. Ciolacu: "Voi insista să îl păstrez pe Sorin Grindeanu"
Nu mai există niciun dubiu în privința susținerii de care se bucură Sorin Grindeanu în interiorul PSD. Cel puțin așa par să stea lucrurile dacă ne uităm la declarațiile făcute în ultimele săptămâni de liderul social-democraților Marcel Ciolacu. Joi, Ciolacu a oferit un răspuns extrem de clar, întrebat fiind dacă va insista să existe continuitate la ministerul Transporturilor, după rotativa de la finalul acestei luni. 
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu: "Chiar nu cer voie UDMR pentru orice vreau eu sa spun". Mesajul tranșant transmis reprezentanților formațiunii maghiare
Liderul PSD Marcel Ciolacu este extrem de tranșant atunci când vine vorba despre discuțiile din interiorul Coaliției pe tema distribuirii mandatelor de miniștri, după rotativa la guvernare. "Chiar nu cer voie UDMR-ului", a afirmat, joi, președintele social-democraților, într-o declarație susținută după Summitul Romanian Business Leader organizat de Fundația Romanian Business Leader (RBL) cu tema „Viitorul Businessului cu sens”. 
Nicolae Ciucă / Foto: Facebook
Nicolae Ciucă: Ciolacu va avea ultimul cuvânt în ceea ce privește listele cu viitorii miniștri ai Guvernului, după rotativă. Care ar fi cea mai potrivită persoană la Finanțe
Liderul PNL premierul Nicolae Ciucă a evitat, luni, să spună dacă ia în calcul să ocupe funcția de ministru al Apărării - funcție pe care a mai deținut-o în trecut - după rocada premierilor de la finalul acestei luni. El a negat și faptul că ar fi existat discuții între membrii Coaliției privind numele de miniștrii care ar putea face parte din viitorul Guvern, menționând însă că Marcel Ciolacu va avea ultimul cuvânt de supu în acest sens, în calitatea sa de premier, după ce partidele vor stabili listele, iar acestea vor fi aprobate de forurile superioare ale fiecărei formațiuni politice în parte. În schimb, Ciucă a spus că la Finanțe "ar fi ideal o persoană care să fie și un specialist, dar și membru de partid".
Moonbin (ASTRO)/ Profimedia
Starul ASTRO Moonbin a decedat brusc, la 25 de ani! Industria K-pop din Coreea de Sud, zguduită din temelii - Ipoteza șocantă luată în calcul
Starul K-pop Moonbin, membru al trupei de băieți Astro, a murit, miercuri, la vârsta de 25 de ani. Informația făcută publică inițial de poliție a fost ulterior confirmată de casa de producție a trupei sud-coreene, Fantagio, care a omis să facă vreo referire privind cauza posibilă a morții artistului. Poliția, în schimb, a precizat că ar fi vorba despre o sinucidere, urmând ca rezultatele autopsiei să facă "lumină" în privința morții bruște a cântărețului. 
Vacanță - imagine cu notă sugestivă
RECOMANDĂRILE MAE pentru românii care călătoresc în străinătate de Paşte şi în minivacanţa de 1 Mai
În contextul sărbătorilor pascale și a minivacanței de 1 Mai, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reiterează o serie de recomandări adresate și anterior cetățenilor români ca, înainte de planificarea și efectuarea unor deplasări, să se documenteze atent cu privire la condițiile de intrare și ședere din statul/statele de tranzit sau destinație, informează instituția condusă de Bogdan Aurescu, într-un comunicat.
Angel Tîlvăr și amiralul Rob Bauer/ Facebook
Angel Tîlvăr: "Zona Mării Negre are o importanță strategică pentru securitatea euro-atlantică". Discuții la nivel înalt, la București
Ministrul Apărării Naționale Angel Tîlvăr s-a întâlnit, miercuri, la sediul MApN, cu președintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer. În cadrul discuțiilor au fost analizate "implicațiile de securitate ale războiului de agresiune pe care Rusia continuă să îl desfășoare în Ucraina, obiectivele României în perspectiva Summit-ului NATO de la Vilnius, din 11-12 iulie a.c., precum și stadiul și perspectivele consolidării posturii Alianței în regiunea Mării Negre", a anunțat șeful diplomației de la București, într-un mesaj pe Facebook.