A venit factura pentru eșecul economic al PSD

 
România pe primul loc în Europa la rata inflației - ianuarie 2019
România pe primul loc în Europa la rata inflației - ianuarie 2019
România pe primul loc în Europa la rata inflației - ianuarie 2019 Rata inflatiei ianuarie 2019

Rata inflației a făcut pași înapoi la nivel european în ianuarie 2019, dar România rămâne campioana scumpirilor, cu o inflație de 3,2%, urmată de Letonia – 2,8% și Estonia, Ungaria – ambele cu 2,8%, informează Realitatea Financiara.Strategia păguboasă a Guvernului PSD de a baza creșterea economică pe consum, ignorând adâncirea deficitului comercial și de cont curent, plasează România și în 2019 pe primul loc în UE la capitolul inflație.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în România (3,2%), Letonia (2,9%), Estonia şi Ungaria (ambele cu 2,8%), iar cele mai scăzute în Grecia (0,5%), Croaţia şi Portugalia (ambele cu 0,6%), potrivit Eurostat.

Rata anuală a inflaţiei a scăzut în ianuarie la 1,4% în zona euro şi la 1,5% în Uniunea Europeană, de la 1,5% şi, respectiv, 1,6% luna precedentă, iar România, Letonia, Estonia şi Ungaria au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică.

Cifra furnizată de Eurostat este similară cu estimările analiştilor dar este sub ţinta avută în vedere de Banca Centrală Europeană. Obiectivul BCE este să menţină creşterea preţurilor în apropiere de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
cotoi
22 Feb 18:47
E bine ca sintem si noi campioni la ceva .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?