Guvernul îi răspunde lui Iohannis: Veniturile la buget au crescut. În ANAF lucrurile merg spre bine

 
Viorel Ștefan
Viorel Ștefan

Vicepremierul Viorel Ştefan a afirmat că veniturile colectate s-au redus doar în 2016. "În interiorul ANAF lucrurile merg spre bine, evoluţia este pozitivă şi corespunzătoare", a explicat acesta. "În calitate de vicepremier al Guvernului României, coordonator al activităţilor economico-financiare, vă prezint informaţiile privind execuţia bugetară pe care Guvernul le are disponibile la această oră şi ele vizează rezultatele la patru luni, deci trimestrul I plus luna aprilie. Fac precizarea că aceste cifre sunt asumate de Guvern, asupra lor nu există nicio îndoială asupra exactităţii acestor cifre. Atunci Ministerul de Finanţe va obţine informaţiile complete pentru a raporta execuţia pe luna aprilie, respectiv pe 25 mai, vom veni în completarea cifrelor pe care vi le prezint în această seară. La patru luni, ianuarie-aprilie 2018, veniturile bugetului general consolidat se situează la nivel de 89,6 miliarde de lei", a declarat Viorel Ştefan.

Viorel Ştefan a mai spus că în primele patru luni veniturile colectate la bugetul de stat au avut o creştere de 11,8%.

"ANAF-ul şi-a făcut treabă în primele patru luni ale anului 2018", a mai spus acesta, adăugând că în economie s-au întors 1 miliard de lei din rambursarea TVA.

Vicepremierul a declarat că a auzit zilele astea "îngrijorare mare" cu privire la colectările la bugetul de stat.

"Uitându-mă la cifre, la nivelul accize creşterea este consistent, de 14,7%, în primele patru luni. La TVA, creşterea e mai puţin spectaculoasă de doar 1,1%, Cifra ar fi fost mai ridicată dacă nu se rambursa TVA de 1 milaird de lei în martie", a spus Viorel Ştefan.

În ceea ce priveşte deficitul, vicepremierul a spus că acesta a finanţa investiţiile care s-au dublat în primele patru luni din 2018, comparativ cu 2017.

La capitolul fonduri europene, Viorel Ştefan a precizat că în primele patru luni România a încasat 5 miliarde de lei, o creştere de 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. "Singurul an în care sumele încasate au înregistrat niveluri foarte scăzute a fost 2016", a precizat el.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?