Stephen Hawking a răspuns provocării ICE BUCKET CHALLENGE într-un mod INEDIT

Friday, 29 August 2014, 13:56, Sursă: Mediafax

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care suferă de maladia Lou Gehrig, pentru care se strâng bani cu ajutorul campaniei "ALS Ice Bucket Challenge", a răspuns provocării într-un mod inedit.

Adaugă părerea ta

Omul de ştiinţă a răspuns provocării ICE Bucket Challenge, însă copiii săi au fost cei cărora li s-a turnat apă cu gheaţă pe cap, scrie independent.co.uk.

”Nu ar fi înţelept să mi se toarne apă rece pe cap...dar copiii mei Robert, Lucy şi Tom s-au oferit voluntari să accepte provocarea în locul meu”, a declarat astrofizicianul, care anul trecut a fost bolnav de pneumonie.

Hawking a îndemnat oamenii să doneze către asociaţia MNDA (corespondentul britanic al asociaţiei ALS, care a iniţiat campania de strângere de fonduri) pentru a elimina ”această boală teribilă”.

Copiii săi au fost filmaţi în timp ce li s-a turnat apă cu gheaţă pe cap, iar Stephen Hawking i-a nominalizat mai departe pe Ian Blatchford, directorul Science Museum, pe Lord Sainsbury, directorul Universităţii Cambridge, şi pe directorul acjunct al acesteia, Sir Leszek Borysiewicz.