Rezultate Bacalaureat. Liceul cu promovare zero, în comuna unde nici primarul nu a luat BAC-ul

Wednesday, 04 July 2018, 13:17 Sursă: REALITATEA.NET

Rezultate Bacalaureat. Niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat la Liceul Tehnologic Turburea, în comuna unde nici primarul nu a luat BAC-ul. 

Adaugă părerea ta

Rezultate Bacalaureat. Rezultatele la Bacalaureat au fost afișate miercuri, iar veștile nu sunt tocmai bune pentru elevii unui liceu tehnologic din Gorj, scrie Realitateadecraiova.net. 

Rezultate Bacalaureat. Pentru al doilea an consecutiv, Liceul Tehnologic Turburea, din judeţul Gorj, a ajuns pe lista unităților școlare cu niciun elev promovat la examenul de bacalaureat. În aceeași situație se găsește și Liceul Tehnologic Stoina.

Atât edilul localității Turburea din județul Gorj cât și directorul Liceului Tehnologic Turburea sunt dezamăgiți de rezultatul examenului. Culmea este că nici primarul Ion Bîrcă nu are diplomă de bacalaureat, dar mereu i-a sfătuit pe elevii din comună să învețe. 

Rezultate Bacalaureat 2018. Notele pe judeţe 

Rezultate Bacalaureat. La Liceul Tehnologic din Turburea, din cei 15 elevi care au dat examen, niciunul nu a reușit să obțină medie de trecere. „Am avut o clasă care a susţinut examenul. Cu patru sutimi la media generală nu a reuşit un elev. Am trei sau patru copii care nu au picat la nicio materie, dar nu le-a ieşit media generală. Am vorbit cu domnul primar să trecem numai pe clase profesionale, de meserii, pentru că elevii care învaţă carte tot la oraş se duc”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul Liceului din Turburea.

Rezultate Bacalaureat. În cazul Liceului Tehnologic Stoina, toţi cei 17 candidaţi au fost respinşi. Niciun elev din Gorj nu a reuşit să obţină media 10 la examenul din această vară, punctajul maxim fiind 9.98. Înainte de contestații, procentul de promovare în Gorj este de 60,61 la sută.


Rezultate Bacalaureat. 67,7% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat 2018, cu aproape patru procente sub promovabilitatea din 2017.

Printre județele cu cele mai scăzute rate de promovabilitate se numără Teleorman, unde doar aproximativ jumătate dintre elevi au promovat BAC 2018.