Primul autobuz ecologic din România circulă pe străzile Ploieştiului

Wednesday, 10 June 2009, 04:29 Sursă: Realitatea TV

Pe străzile Ploieştiului circulă primul autobuz ecologic. Este vorba de un vehicul care foloseşte drept combustibil uleiul de rapiţă. Autorităţile speră că în curând vor fi pe şosele mai multe astfel de autobuze care nu poluează.
Adaugă părerea ta
20% din combustibilul folosit pentru autobuz este ulei de rapiţă.
Concentraţia va creşte, iar pe viitor este posibil ca autovehiculul să meargă numai pe bază de ulei de rapiţă. Călătorii sunt mândri că primul mijloc de transport în comun ecologic din România este în oraşul lor.

"Protecţia mediului înseamnă o viaţă ma lungă şi o planetă mai curată. Suntem un exemplu şi sper că şi ceilalţi să ne urmeze", a spus un locuitor din Ploieşti.

"Biodieselul poate fi absorbit de plante, iar combustibilul fosil nu este absorbit de plante şi automat rămâne în efect de seră. Biodieselul este mai ieftin decât combustibilul fosil", a explicat directorul RATP Ploieşti, Radu Popescu.

Autobuze ecologice mai circulă în oraşe din Marea Britanie, Suedia, Spania şi Bulgaria, tări care au fost cuprinse în Proiectul BOINIC, susţinut din fonduri europene.
Alte articole din: