Mio estimează o scădere cu 35% a vânzărilor de sisteme de navigaţie GPS în primul semestru

Sunday, 21 June 2009, 08:25 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Producătorul de sisteme de navigaţie GPS, Mio Tehnology, estimează că va comercializa 15.000 de unităţi în S1 2009, în scădere cu 35% faţă de perioada similară a lui 2008, valoare ce nu-i va afecta cota de piaţă, de 45%,a declarat directorul general, Laura Samson.
Oficialul Mio în România consideră că piaţa internă de sisteme de navigaţie GPS va scădea cu 10-20% în acest an, la 80.000-90.000 de unităţi, faţă de 90.000-100.000 unităţi comercializate în 2008.

"Nu există studii privind această piaţă, dimensiunea ei fiind dată de noi, cei care producem şi distribuim acest produse, urmare a discuţiilor dintre noi", a explicat pe ce-şi bazează estimările directorul general al Mio Technologies.

Conform Laurei Samson, revenirea pieţei auto este importantă pentru piaţa sistemelor de navigaţie GPS, însă nu decisivă.

"Este importantă, dar nu decisivă revenirea industriei auto pentru revigorarea vânzărilor de sisteme de navigaţie GPS. Pentru noi este important să-şi revină şi retailul, şi vânzările online. Cu siguranţă în viitor, poate chiar din 2010, vom consemna o revenire a pieţei acestor sisteme, pentru că România are potenţial. Rata de penetrare a sistemelor de navigaţie GPS este de aproximativ 5% în România, în vreme ce în state precum Germania sau Marea Britanie penetrarea este de 60-70%", a mai spus Laura Samson.

Directorul general Mio Technologies a mai precizat că în 2009 vânzările corporate sunt practic nule, deoarece pe perioadă de criză companiile nu mai investesc în dotarea flotelor de autovehicule cu sisteme GPS, în vreme ce în 2008 acest segment s-a cifra la mai puţin de 10%.

Mio a lansat miercuri noua gamă de sisteme de navigaţie GPS, Mio Moov Spirit, estimările companiei fiind că va comercializa 10.000 de unităţi din această gamă în 2009. La începutul lunii iulie Mio va lansa şi un nou telefon din gama PDA cu sistem GPS încorporat, iar în trimestrul trei prognozează lansarea unui netbook cu o autonomie de opt ore şi sistem GPS integrat.


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri