Ministrul Justiției, anunț important privind desființarea Secției speciale și abrogarea recursului compensatoriu

Thursday, 28 November 2019, 11:29, Sursă: realitatea.net

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a explicat motivele pentru care recursul compensatoriul nu este abrogat, iar Secția specială nu este desființată. 

Adaugă părerea ta

Întrebat de ce nu se abrogă recursul compensatoriu, Cătălin Predoiu a afirmat: ”O abrogare peste noapte fără a pregăti toate aceste planuri ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât în prezent”.

Ministrul Justiției a mai spus că ”Guvernul și-a asumat o obligație de a nu apela la Ordonanțe de Urgențe în Justitie. Este nevoie și de o dezbatere mai largă în sistemul judiciar”. 

Conform lui Cătălin Predoiu, acesta este motivul pentru care nu desființează Secția specială de investigare a Magistraților. 

”În ceea ce privește recursul compensatoriu, Ministerul Justiției acționează pe trei planuri. În Parlament susținem propunerie care duc la abrogarea și înlocuirea cu un sistem care să nu pună în pericol siguranța publică. Al doilea este pe plan diplomatic. S-au declanșat discușii cu CEDO. Al treilea este cel tehnic și ține de grupurile din minister, care lucrează”, a spus acesta. 

Comentarii Existente
2019-11-28 12:51:56
De vina sint LEGILE care sint inutile si inaplicabile !!!

Ciordeii creau legi in cex si le impuneau prin ordonante si parlament ... pentru asta se bateau sa aiba majoritate absoluta !!!

Alte articole din: JUSTIŢIE